11222019pet
Last updatečet, 21 nov 2019 11pm

Google odlučio: Više neće biti dosadnih reklama

Očekuje se da će podešavanja o filtriranju biti automatski aktivirana po instalaciji pretraživača Chrome, a filter će biti postavljen tako da blokira reklame za koje Google odluči da kvare korisničko iskustvo na stranicama

U aprilu su se pojavile glasine da će pretraživač Chrome dobiti integrisani službeni filter za reklame, a vijest je sada praktično postala zvanična.

Potvrda ranijih informacija nije stigla u saopštenju ili javnoj objavi, već zahvaljujući izvještaju koji je Google poslao izdavačima, agencijama i oglašivačima. Wall Street Journal piše kako će oni imati šest mjeseci prije nego što filtriranje ugleda svjetlo dana u Chromeu početkom 2018. godine.

Očekuje se da će podešavanja o filtriranju biti automatski aktivirana po instalaciji pretraživača Chrome, a filter će biti postavljen tako da blokira reklame za koje Google odluči da kvare korisničko iskustvo na stranicama.

U tom smislu, IT div iz Google-a izradio je i poseban alat, Ad Experience Reports, koji će izdavače, agencije i oglašivače upozoriti ako im sadržaj ne štima i na koji način mogu da poprave stvari.

Googleova matična kompanija Alphabet računa da će na ovaj način i dalje osigurati prihode od oglašavanja (što im je zapravo sa 88-odstotnim udjelom i dominantni izvor prihoda), a da će profitirati i korisnici. Razlog za to je jednostavan – količina iritantnih rješenja, poput “pop-up” prozora, takozvanih preload landing stranica, oglasa koji počinju video reprodukciju bez želje korisnika i slično, drastično će se smanjiti.

Ovo je tek dio priče, jer stvari zapravo definiše “Coalition for Better Ads” industrijska grupa. Cilj grupe je da osigura prikaz oglasa, ali uz poboljšanje korisničkog iskustva. Na taj način žele da odvrate i potrošače od korišćenja AdBlock alata koji unaprijed blokiraju sve, ali korisnicima omogućavaju i naknadno ručno postavljanje filtera.

Oglašavanje na webu je ključno za brojne IT divove, ali naročito za Facebook i Google, prenosi telegraf.rs. Dok frustracija potrošača raste svakim danom, sve više ljudi se odlučuje na ranije pomenuta rješenja – potpunu blokadu oglasa. Nije riječ tek o šačici korisnika - prema istraživanjima se samo u SAD-u gotovo trećina svih korisnika odlučuje na korišćenje nekog alata za blokiranje reklama, prenosi Wall Street Journal. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...