Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla da zaživi već na novom Ajfonu 7, gdje bi solarne ćelije bile ugrađene ispod ekrana osjetljivog na dodir. Ajfon 7 bi trebalo da ima i nešto veći ekran, što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja

Kompanija Epl podnijela je zahtjev za zaštitu tehnologije koja bi koristila solarne ćelije u senzorima na dodir u svojim uređajima i računarima. Iako je Epl poznat po tome da patentira svoje ideje, nije još poznato da li ćemo vidjeti ovu tehnologiju u novom Ajfonu ili se samo time “zastrašuje” konkurencija.

Kako prenosi portal dnevnik.hr, Epl sada ima više od 16 inovacija povezanih sa solarnim punjenjem za buduće proizvode, od periferije, računara pa do samih pametnih telefona. Zanimljiva stvar je da se šuška kako bi ova tehnologija mogla da zaživi već na novom Ajfonu 7, gdje bi solarne ćelije bile ugrađene ispod ekrana osjetljivog na dodir. Ajfon 7 bi trebalo da ima i nešto veći ekran, što još više ide u prilog ideji o solarnom punjenu uređaja.

Činjenica je da Apple traži nove načine kako da poboljša trajanje baterije, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih ideja koje se nesumnjivo razvijaju u njihovim laboratorijima. Takođe, novi iOS9 ima i novu opciju koja pruža mogućnost uštede baterije, odnosno produženje trajanja baterije na način da se automatski gase pozadinske aplikacije koje troše resurse.