01262021uto
Last updatepon, 25 jan 2021 9pm

Istraživanje otkrilo koliko je jak i dugoročan imunitet izliječenih od koronavirusa

Kod svih učesnika, kako je rekao agenciji APA, otkrivena su antitijela i nakon šest mjeseci za imunitet potrebna neutrališuća antitijela, što govori o konstantnom, stabilnom dugoročnom imunitetu

Foto: Printscreen/ABC News

U Innsburcku jedna studija je pokazala je da ljudi izliječeni od koronavirusa imaju stabilan imunitet dugoročno i da ne treba da strahuju od novih infekcija ili nekih mutacija.

U ovom istaživanju učestvovalo je 29 ljudi, koji su bili prosječne starosti od 44 godine i svi su u martu oboljeli od Covid-19, objasnio je Florian Deisenhammer, koji je bio glavni rukovodilac ovog istraživanja.

Kod svih učesnika, kako je rekao agenciji APA, otkrivena su antitijela i nakon šest mjeseci za imunitet potrebna neutrališuća antitijela, što govori o konstantnom, stabilnom dugoročnom imunitetu.

“Svi elementi zaštitnog imuniteta postoje”, naglasio je Deisenhammer.

Rezultati istaživanja Innsburcka podudaraju se sa značajnim međunarodnim saznanjima, dodao je on podsjećajući da su u Icelandu i New Yorku došli do istog zaključka.

Rekao je i da izliječeni ne treba da se boje od novog oboljenja, ali je ukazao da svakako postoje izuzeci, koji nisu pravilo, prenose Nezavisne novine.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE