10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

Zove se Tito Bosna i hit je na Balkanu: Mladić iz Indonezije objasnio kako je dobio ime

Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njenog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će doneti optimizam Bosni i Hercegovini koje su prošle kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom predsjednik, objasnio je on

Foto: Printscreen

Nakon što je zbog svog neobičnog imena privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža sa Balkana, oglasio se i indonežanski novinar Tito Bosna. On je objasnio zašto je dobio ovo nesvakidašnje ime.

“Prvo bih voleo da potvrdim da je moje ime originalno i zavedeno u matičnu knjigu rođenih kako se vidi u priloženom “, rekao je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u postu.

On se oglasio nakon što su građani i mediji iz Bosne i Hercegovine posljednjih nekoliko dana zasipali pitanjima u vezi sa njegovim imenom, prenosi “Blic”.

“Moj otac, koji mi je dao ime, veliki je poštovalac Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njenog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će doneti optimizam Bosni i Hercegovini koje su prošle kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom predsjednik”, objasnio je on.

Tito je istakao da je najveća nada njegovog oca “da će Bosna i Hercegovina uvijek biti neumorne u potrazi za svojim razvojem”.

“ Hvala vam mnogo, pozdravi i najveće poštovanje voljenim građanim Bosne i Hercegovine”, naveo je Tito na kraju saopštenja.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose. Indonezija je vrlo brzo priznala BiH nakon raspada Jugoslavije, a njen drugi predsjednik Suharto je 1995. boravio u Sarajevu.

Tito Bosna radi za CNBC Indonezija, gdje izvještava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je prva primijetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...