04222019pon
Last updatepon, 22 apr 2019 11am

 

 

Nenadani okršaj: Krokodil i ajkula su pohlepno krenuli na isti plijen, ali je borbu dobio moćniji (VIDEO)

Snimak je zabilježio Džonatan Keler, Australijanac koj je poveo prijatelje na rijeku Adelejd, u australijskoj državi Sjeverna teritorija, da im pokaže krokodile. Dok su plovili rijekom, Keler je na štap okačio piletinu, nadajući se da će snimiti trenutak kada krokodil iskače iz reke po plijen

Foto: Printscreen

Okršaj dvije najmoćnije životinje u vodi snimljen je sasvim slučajno. Krokodil i ajkula, nenadano, našli su se u kliču zbog komada piletine, ali kao pobjednik iz neobičnog duela izašao je moćni gmizavac.

Snimak je zabilježio Džonatan Keler, Australijanac koj je poveo prijatelje na rijeku Adelejd, u australijskoj državi Sjeverna teritorija, da im pokaže krokodile. Dok su plovili rijekom, Keler je na štap okačio piletinu, nadajući se da će snimiti trenutak kada krokodil iskače iz reke po plijen.

Nije snimio samo to. Naime, u istom trenutku kada je krokodil skočio po piletinu, skočila je mala ajkula.

“Nije se plašila krokodila i pokušala je da ugrize komad piletine. Ajkule se, inače, pomalo plaše krokodila”, rekao je kasnije za NT Njuz Keler, piše “Blic”.

Kako je objasnio, njegovi prijatelji i on očekivali su da će se krokodil ustremiti na ajkulu, ali to se nije dogodilo. S obzirom na to da je riječ o mladunčetu ajkule, plijen bi bio lak, ali očigelno je moćni gmizavac koji gospodari tim vodama više bio zainteresovan za piletinu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...