07082020sri
Last updatesri, 08 jul 2020 12am

Australijanac otjerao premijera sa travnjaka i postao internet nenzacija: Svi se maknite sa trave, ajmo (VIDEO)

Deset hiljada Australijanaca..., započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji. "Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!", povikao je vlasnik kuće

Foto: Printscreen

Australijski premijer Scott Morrison morao je da se pomjeri sa tek posađenog travnjaka nakon što mu je to naredio vlasnik kuće, usred pres konferencije, a video snimak tog događaja postao je viralan.

Morrison je posjetio Googong, predgrađe Canberre, kako bi najavio vladinu podršku za obnovu kuća i stambenu izgradnju u iznosu od 25.000 australijskih dolara u sklopu privrednog paketa pomoći zbog covida-19, uoči lokalnih djelimičnih izbora idućeg mjeseca.

"Deset hiljada Australijanaca....", započeo je Morrison rečenicu kada je razdraženi glas prekinuo konferenciju koja je uživo prenošena na televiziji.

"Svi se maknite s trave, molim vas. Ajmo!", povikao je vlasnik kuće.

"Naravno. Idemo da se vratimo odatle", nespretno se izrazio premijer i brzo se povukao par koraka unazad.

"Hej ljudi, upravo sam tamo ponovo posadio", dodao je bradati muškarac. "Oprosti, prijatelju".

"Sve je u redu", odgovorio je Morrison pakazavši palac gore.

Australija ima daleko manje slučajeva koronavirusa od većine drugih zemalja, ali je njena privreda suočena s prvom recesijom u gotovo 30 godina, upskos milijardama dolara vladine podrške, prenosi “Jutarnji list”.

Morrisonovo upravljanje pandemijom pridonijelo je daljem padu njegove popularnosti nakon što je već snažno kritikovan za vrijeme velikih požara u zemlji kada je otišao na odmor, pokazuje anketa Newspolla sprovedena za list The Australian, koja je objavljena prošlog mjeseca.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE