09262020sub
Last updatepet, 25 sep 2020 9pm

U fokusu

Bihorac Izet Rastoder zainteresovan za kupovinu Montenegro Airlinesa

Rastoder, rođeni Petnjičanin poznat i kao “Kralj banana” zbog svog velikog regionalnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke slovenačke aviokompanije putem svoje novoosnovane firme Er Adrijatik, a tamošnja vlada će razmotriti zajedničko ulaganje sredstava u ovu novu nacionalnu vazduhoplovnu kompaniju

Izet Rastoder (Foto: Printscreen/Al Jazeera)

Bihorac Izet Rastoder, novi vlasnik slovenačkog Adrija ervejza, zainteresovan i za sticanje udjela u crnogorskom nacionalnom avioprevozniku Montenegro Airlinesu.

Ljubljanski list “Finance” piše da je biznismen Izet Rastoder, koji je prošle sedmice kupio propalu slovenačku avio-kompaniju Adrija ervejz, zainteresovan i za sticanje udjela u Montenegro Airlenesu, koji već nekoliko godina traži kupca.

Rastoder, rođeni Petnjičanin poznat i kao “Kralj banana” zbog svog velikog regionalnog poslovanja s tim voćem, preuzeo je ostatke slovenačke aviokompanije putem svoje novoosnovane firme Er Adrijatik, a tamošnja vlada će razmotriti zajedničko ulaganje sredstava u ovu novu nacionalnu vazduhoplovnu kompaniju, navodi se u tekstu.

Rastoder je o tome već razgovarao s Nenom Dokuzov, iz slovenačkog Ministarstva ekonomskog razvoja i tehnologije, dok ministar Zdravko Počivalšek razmatra potencijalno učestvovanje države u poslu sa Rastoderom, ali pod uslovom da ime “Slovenija” bude dio imena avio-kompanije, prenosi portal Investitor.

U međuvremenu je slovenačka vlada pod ostavkom, pa aviokompanija sigurno nije visoko na listi priroteta.

Rastoder je dužan da tokom sljedećeg mjeseca plati 45.000 eura za imovinu Adrije, koja se sastoji uglavnom od dozvola za let, uključujući i njen vrijedan sertifikat avionskog operatora (AOC), kako bi stekla prava koja dolaze s licencama, prenosi Portal Analitika.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE