08072020pet
Last updatečet, 06 avg 2020 10pm

U fokusu

Savjet RTCG povodom napada na novinara “Dana”: Uredništvo je napravilo štetu i po ko zna koji put protiv sebe okrenulo javnost (VIJESTI)

Radi pune istine i u interesu javnosti, Savjet saopštava da su od samog saznanja o incidentu apsolutno svi članovi Savjeta, u međusobnoj elektronskoj prepisci, izrazili ogorčenje zbog toga što RTCG nije na vrijeme objavio pomenutu informaciju, saopštio je Savjet RTCG

Foto: Printscreen/ Dan web tv

Savjet Radio i Televizije Crne Gore najoštrije osuđuje neprofesionalan postupak RTCG da blagovremeno, bez oklijevanja, ne objave vijest o incident u Tržnom centru “Delta”, a koji se odnosi na napad na novinara lista “Dan”. Smatramo i da je važno da u ovakvim situacijama kreiramo i saopštavamo zajednički stav. Istog dana kada su drugi mediji objavili vijest, a RTCG nije, predsjednik Savjeta zvanično je zatražio izjašnjenje menadžmenta, saopšteno je iz Savjeta RTCG.

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović priznao je da je imao fizički kontakt sa novinarom "Dana" Vladimirom Otaševićem. Incident se dogodio u TC "Delta", kada je Otašević pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

"Radi pune istine i u interesu javnosti, Savjet saopštava da su od samog saznanja o incidentu apsolutno svi članovi Savjeta, u međusobnoj elektronskoj prepisci, izrazili ogorčenje zbog toga što RTCG nije na vrijeme objavio pomenutu informaciju. Savjet zaista ne razumije zašto uredništvo RTCG nije to učinilo. Nedopustivim kašnjenjem u emitovanju informacije, štaviše, napravili su štetu i po ko zna koji put protiv sebe okrenuli inače senzibilnu javnost na uređivačku politiku javnog medijskog servisa", piše u saopštenju koje su prenijele “Vijesti”.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE