11172019ned
Last updatepet, 15 nov 2019 8pm

U fokusu

Ukrajinska afera: Ambasador Sondlend promijenio iskaz, Tramp uslovljavao vojnu pomoć istragom

Sondlendov advokat predao je odborima Predstavničkog doma novu izjavu u kojoj Sondlend priznaje da je znao da je isplata vojne pomoći Ukrajini uslovljena time da predsjednik te zemlje Volodimir Zelenski javno kaže da je otvorio istragu o poslovanju sina Džozefa Bajdena

Foto: NY Times

Ambasador SAD u EU Gordon Sondlend, koji je svjedočio iza zatvorenih vrata u istrazi o opozivu predsjednika Donalda Trampa, promijenio je svoj iskaz.

Kako prenosi Glas Amerike, Sondlendov advokat predao je odborima Predstavničkog doma novu izjavu u kojoj Sondlend priznaje da je znao da je isplata vojne pomoći Ukrajini uslovljena time da predsjednik te zemlje Volodimir Zelenski javno kaže da je otvorio istragu o poslovanju sina Džozefa Bajdena.

Ovu promjenu u odnosu na raniji iskaz, kada je tvrdio da vojna pomoć i istraga o Bajdenu nijesu povezane, Sondlend je objasnio time da mu je pamćenje “osvježeno” kada je čuo iskaze još dvoje svjedoka u istrazi.

Demokrate u Predstavničkom domu objavile su transkript svjedočenja Gordona Sondlenda, kao i bivšeg izaslanika za Ukrajinu Kurta Volkera, a ranije su objavljeni i iskazi savjetnika državnog sekretara Majka Mekinlija i bivše ambasadorke u Ukrajini Mari Jovanovič, koja je otvoreno govorila o tome da Trampov lični advokat Rudi Đulijani vodi politiku iz senke sa Ukrajinom.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...