10242020sub
Last updatepet, 23 okt 2020 10pm

U fokusu

Osuđeni za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice pao posle 24 godine: Zoran Pantić uhapšen u Švajcarskoj

Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vrijeme nalazila u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko rijeke Drine. Članove porodice Isić Pantić je sa još nekoliko osoba povezao teretnim vozilom TAM ka Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju i uzmu im novac i druge dragocjenosti. Oni su porodicu Isić dovezli do naselja Međaši, gdje je prvo jedan od Pantićevih saučesnika iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno dijete. Žrtve su potom bacili u Drinu

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Osuđeni za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice iz Teslića, Zoran Pantić, uhapšen je u Švajcarskoj i biće prebačen u zatvor u Bijeljini iz kojeg je pobjegao prije 24 godine.

Pripadnici kriminalističke policije Republike Srpske locirali su Pantića u Švajcarskoj posle nekoliko godina intenzivnog rada, izjavila je agenciji Srna načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP RS Mirna Miljanović, prenosi “Kurir”.

Miljanović je kazala da se Pantić u Švajcarskoj oženio švajcarskom državljankom, uzeo njeno prezime i podnio zahtjev za državljanstvo. On je prethodno preuzeo identitet svog brata, odnosno imao je dokumente na ime Dalibor Pantić, pod kojim se oženio, predstavljajući se kao državljanin Srbije.

Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vrijeme nalazila u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko rijeke Drine.

Članove porodice Isić Pantić je sa još nekoliko osoba povezao teretnim vozilom TAM ka Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju i uzmu im novac i druge dragocjenosti.

Oni su porodicu Isić dovezli do naselja Međaši, gdje je prvo jedan od Pantićevih saučesnika iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno dijete, a zatim je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno dijete. Žrtve su potom bacili u Drinu.

Za taj zločin Pantić je osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina i deset mjeseci.

Iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini pobjegao je 22. oktobra 1995. godine i od tada je bio nedostupan organima Republike Srpske.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE