11192019uto
Last updatepon, 18 nov 2019 2pm

U fokusu

Premijer Marković obišao most Moračica: Samo će otvaranje puta biti važnije od ovog trenutka (VIDEO)

Rekao bih da je ovo najvažniji dan za cijeli ovaj projekat. Ne možda, nego sasvim sigurno, samo sljedeći važniji trenutak od ovog dana je završetak cijele dionice i njeno puštanje u rad, poručio je predsjednik Vlade

Foto: GOV.ME (B. Ćupić)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas most Moračica i tom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom spajanja rasponske konstrukcije na najvećem građevinskom projektu prve dionice autoputa, istakavši da će samo otvaranje puta biti važnije od ovog trenutka.

„Rekao bih da je ovo najvažniji dan za cijeli ovaj projekat. Ne možda, nego sasvim sigurno, samo sljedeći važniji trenutak od ovog dana je završetak cijele dionice i njeno puštanje u rad“, poručio je predsjednik Vlade.

Foto: GOV.ME (B. Ćupić)

Premijer Marković je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su doprinijeli da najveći pojedinačni građevinski poduhvat bude u ovoj fazi.

„Kažu mi da je ovo most po veličini stopa treći u Evropi, a među deset u svijetu. Možete zamisliti kakav je to građevinski poduhvat... Ovo je poseban dan za Crnu Goru, poseban dan za sve nas koji smo posvećeni i pratimo realizaciju ovog projekta, ovo je potvrda sposobnosti i kredibilnosti ne samo izvođača, nego i čitavog tima koji je uključen u ovaj projekat. Ovo je potvrda da Crna Gora ima sposobnosti da odgovori ovakvim projektnim izazovima na dobro građana, na dobro države i standarda stanovništva“. rekao je on.

Foto: GOV.ME (B. Ćupić)

Predsjednik Marković je podsjetio da je riječ o investiciji vrijednoj preko 70 miliona eura i izrazio uvjerenje da će do marta iduće godine most biti završen u potpunosti, kako bi bio u optimalnoj funkciji sa puštanjem autoputa, saopšteno je iz Vlade.

Most „Moračica“, najveći pojedinačni objekat na prioritetnoj dionici autoputa Bar – Boljare, visok je 175 m (od dna korita Morače do kolovoza od 205 m), širok 23,4 m i dug 960 m.

Foto: GOV.ME (B. Ćupić)

Pored premijera Duška Markovića, most Moračica obišli su i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, glavni inženjer gradnje Mosta Duško Rondović, ambasador NR Kine Liu Jin, direktor CRBC-a u Crnoj Gori Hei Šićijang i drugi.

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...