10242019čet
Last updatesri, 23 okt 2019 7pm

U fokusu

Ministar Šehović otvorio vrtić u Tuzima: Novi objekat za više od 200 mališana

Izgradnja vrtića koštala je milion i 700 hiljada eura

Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministar prosvjete Damir Šehović otvorio je u Tuzima vrtić za više od 200 mališana u najmlađoj crnogorskoj opštini.

Izgradnja vrtića koštala je milion i 700 hiljada eura.

Šehović je saopštio da je to treći novi vrtić u posljednje dvije i po godine, ali i jedan od mnogih ako se računaju adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće.

Kao ministar i kao otac, kako je rekao, zna šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete "i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo".

Šehović je tom prilikom najavio izgradnju škole na Karabuškom polju.

"U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije", rekao je Šehović, prenosi rtcg.me.

Ove nas godine, kako je najavio, očekuje početak gradnje vrtića u Bloku 6, a gradiće se vrtići i u Siti kvartu, na Zlatici, Tuškom putu i na Starom aerodromu, 2što će biti investicija teška više od osam miliona eura.“

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića, u kome će, kako je rekao "stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim".

On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, rekavši da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, te da su planirane nove investicije.

Direktor predškolske ustanove "Đina Vrbica" Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu "Naša radost" u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba za dio jaslica.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana, a radovi su izvedeni blagovoremeno i kvalitetno. Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Parni valjak u Njujorku

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...