10222019uto
Last updatepon, 21 okt 2019 6pm

U fokusu

Pentagon odobrio novac za dalju izgradnju zida na granici sa Meksikom

Zvaničnik je rekao da Esper koristi očekivani višak kako bi izgradio dodatnu barijeru. Do danas, gotovo 250 kilometara zaštitnog zida izgrađeno je prebacivanjem vojnih sredstava prvobitno odvojenih za druge namjene

Foto: Printscreen

Zid predsjednika SAD Donalda Trampa na granici se produžava.

Sekretar odbrane Mark Esper nedavno je odobrio novih 32 kilometra barijere za južnu granicu SAD i Meksika, potvrdio je zvaničnik odbrane za Glas Amerike.

Zvaničnik je rekao da Esper koristi očekivani višak kako bi izgradio dodatnu barijeru. Do danas, gotovo 250 kilometara zaštitnog zida izgrađeno je prebacivanjem vojnih sredstava prvobitno odvojenih za druge namjene.

Podijeljeni Vrhovni sud SAD u julu je odobrio administraciji da započne sa upotrebom spornih sredstava Pentagona za izgradnju više od 160 kilometara duge ograde duž granice.

Sud je ukinuo zabranu nižeg suda kojom je bilo blokirano 2,5 milijardi dolara dok je tužba koju je pokrenuo Sijera klub i druge grupe za zaštitu ljudskih prava išla dalje. Taj slučaj i dalje može da ide na sud.

Pentagon je prethodno odobrio reprogramiranje sredstava na svoj račun za borbu protiv droge, koji je ovlašćen da potroši više novca za izgradnju barijere u cilju blokiranja potencijalnih koridora za šverc droge.

U maju, vršilac dužnosti sekretara odbrane Pat Šanahan potvrdio je prebacivanje sredstava Pentagona, uključujući i novac koji je Pentagon čuvao za trening avganistanskih bezbednosnih snaga. U to vrijeme, dodao je on, neće reprogramirati nikakav dodatni novac za zid na granici.

Zvaničnik odbrane rekao je za Glas Amerike u utorak da će, kao dodatak novcu za obuku Avganistanaca, novac za zid na granici takođe biti reprogramiran iz fondova za osoblje i regrutovanje, modernizaciju aviona E-3 i Minutmen III i iz sredstava čuvanih za ugovore ispregovarane na niskim nivoima za lansiranje krstarećih raketa i raketa Predator helfajer.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...