10152019uto
Last updateuto, 15 okt 2019 11am

U fokusu

Marković u Ulcinju otvorio put Sukobin – Murićani: Poboljšali smo život građana koji ovdje žive

Vidite da se u Crnoj Gori svakoga dana otvara jedna nova saobraćajnica, Crnu Goru razvijamo infrastrukturno, ne samo putno i saobraćajnom infrastrukturom nego i energetskom i digitalnom. Crna Gora je danas zemlja u razvoju, zemlja u kojoj se otvaraju nova radna mjesta, u kojoj pada stopa nezaposlenosti, Crna Gora je zemlja koja je veliko gradilište, zemlja u kojoj su stope rasta na najvišem nivou evropskih stopa rasta, rekao je premijer

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas novi put od Ulcinja do graničnog prelaza sa Republikom Albanijom Sukobin – Murićani, čija je dionica od Ulicnja do Kruta, dužine 13,5 km puštena u saobraćaj.

Premijer je tom prilikom rekao da je putem dužine 25 km i vrijedne više od 12 miliona eura Ulcinj povezan kvalitetnom saobraćajnicom sa Albanijom, “čime smo poboljšali život građana koji ovdje žive i pristup turista Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vlade.

„Vidio sam da su radovi urađeni po svim standardima sa najvišim mogućim kvalitetom. Želim i ovom prilikom, kao i u drugim prilikama, da čestitam Upravi za javne radove i izvođaču na izvanredno obavljenom poslu. Vidite da se u Crnoj Gori svakoga dana otvara jedna nova saobraćajnica, Crnu Goru razvijamo infrastrukturno, ne samo putno i saobraćajnom infrastrukturom nego i energetskom i digitalnom. Crna Gora je danas zemlja u razvoju, zemlja u kojoj se otvaraju nova radna mjesta, u kojoj pada stopa nezaposlenosti, Crna Gora je zemlja koja je veliko gradilište, zemlja u kojoj su stope rasta na najvišem nivou evropskih stopa rasta. Dakle, radimo sve da građani ovdje bolje žive, da mladi ljudi dobiju nove prilike za sebe, da ne odlaze iz Crne Gore i, naravno, za viši standard građana u Crnoj Gori“,rekao je predsjednik Vlade.

Upitan da li postoji mogućnost da Vlada Crne pomogne Opštini Ulcinj, premijer je rekao da takva mogućnost ne da postoji već je to učinjeno u okviru rebalansa budžeta.

„Vidjeli ste da je Vlada predložila rebalans budžeta, ne zbog toga što imamo problem sa finansijama i što nedostaju sredstva nego što želimo da višak sredstava podijelimo za potrebe koje su usmjerene prema građanima prije svega u zdravstvu i onima koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje, da nalazimo neke nove infrastrukturne projekte na kojima radimo, ali i da intervenišemo i saniramo finansijske probleme Opštine Ulcinj koja je došla u nezavisnu situaciju… Dakle, Vlada zajedno sa Opštinom Ulcinj radi ne da bi pomagala nego da bi Ulcinj mogao sam da se bavi pitanjima razvoja. Ali da bi došao u tu situaciju moramo da rješavamo teška pitanja na koja nijesmo uticali“, rekao je Marković odgovarajući na pitanje novinara.

Rekonstrukcija je obuhvatala proširenje postojećeg kolovoza širine 5 m na 6,40 m u pravcu, do 8,50 m u krivinama, izgradnju mosta raspona 53 m, rekonstrukciju tunela dužine 60 m, izgradnju dvije armirano-betonske galerije dužine po 30m, izradu armirano-betonske konstrukcije dužine 136 m, izradu armirano-betonskih potpornih i obložnih zidova i izradu novih i produženje postojećih pločastih i cjevastih propusta. Radove, koji su počeli oktobra 2017, izvela je kompanija „Met&Alu Plast“ iz Danilovgrada.

Prethodno su rekonstruisane dionice od Kruta do raskrsnice za Ostros dužine 4,75 k m i od raskrsnice za Ostros do Sukobina dužine 6,5 km.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...