09152019ned
Last updatepet, 13 sep 2019 2pm

U fokusu

Marković poručio Kneževiću: Priželjkivanje vraćanja Crne Gore pod tuđe skute zaboravite za sva vremena

Odgovarajući na pitanje o jednom prisluškivanom razgovoru iz predreferendumskog perioda koji je nedavno objavljen, predsjednik Vlade je rekao da nema nikakvih elemenata koji bi promijenili opštu sliku referenduma o obnovi državne nezavisnosti Crne Gore kao svijetlog čina i pregnuća za svaki primjer, kad su građani mudro, sa olovkom u ruci, izglasali i povratili svoju državu

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je na Premijerskom satu poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću da ima pravo da žali za izgubljenim referendumom, ali da sumnje u obnovu crnogorske nezavisnosti i priželjkivanje vraćanja Crne Gore pod tuđe skute zaboravi za sva vremena.

Odgovarajući na pitanje o jednom prisluškivanom razgovoru iz predreferendumskog perioda koji je nedavno objavljen, predsjednik Vlade je rekao da nema nikakvih elemenata koji bi promijenili opštu sliku referenduma o obnovi državne nezavisnosti Crne Gore kao svijetlog čina i pregnuća za svaki primjer, kad su građani mudro, sa olovkom u ruci, izglasali i povratili svoju državu.

„Održavanju referenduma prethodili su pregovori političkih blokova za nezavisnost, odnosno zajedničku državu uz moderaciju posrednika Evropske unije Miroslava Lajčaka. Dogovoren je, i uz preporuku EU, u ovom Domu usvojen Zakon o referendumu. Podsjetiću vas da je većina neophodna za izglasavanje nezavisnosti postavljena kao uslov od 55 odsto onih koji izađu na glasanje, što je podrazumijevalo pobjedu sa najmanje 10 odsto razlike. Sa konačnim rezultatom 55,5 odsto uz izlaznost od 86,5 odsto, ispostavilo se da je Crna Gora ispravno odlučila kad je prihvatila taj takoreći nepravedni uslov, jer ono što je mnogima ulivalo nadu u naš neuspjeh, zapravo je obezbijedilo visok legitimitet referendumskog rezultata“,rekao je premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade je rekao bi, kada bi neko danas inicirao pitanje referenduma o državnom statusu Crne Gore, pod uslovom da takva besmislena inicijativa uopšte ima neku prođu, uslov međunarodne zajednice morao biti formulisan sa cenzusom 65 odsto za neku drukčiju odluku, saopšteno je iz Vlade.

„Ujdurme obavještajnih krugova, ili njihovih djelova, kao slučaj koji ste pomenuli, samo su nove potvrde da su građani Crne Gore 2006. godine donijeli ispravnu odluku da budemo svoji na svome, i da se odluke o našoj zemlji donose u Crnoj Gori, i nigdje drugdje”, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković na Premijerskom satu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...