09152019ned
Last updatepet, 13 sep 2019 2pm

U fokusu

Aleksandru Savoviću, koji je osuđen zbog paljenja radnje hrvatske porodice Tomkić u Beranama, ukinut pritvor

Savović je nedavno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog paljenja radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac. U pritvoru su i dvojica mladića, Miloš Radević (25) i Novak Petrić (19), zbog toga što su tri dan prije paljenja radnje, pretukli Igora Tomkića u njegovom kiosku, i njima se, takođe, u Osnovnom sudu u Beranama, sudi zbog nanošenje teških tjelesnih povreda u sticaju sa nasilničkim ponašanjem

Aleksandar Savović (Foto: Facebook)

Osnovni sud u Beranama ukinuo je pritvor Aleksandru Savoviću iz tog grada. To je "Vijestima" potvrdio tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana, Marko Bojović.

Savović je nedavno osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora zbog paljenja radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati šest hiljada eura.

U pritvoru su i dvojica mladića, Miloš Radević (25) i Novak Petrić (19), zbog toga što su tri dan prije paljenja radnje, pretukli Igora Tomkića u njegovom kiosku, i njima se, takođe, u Osnovnom sudu u Beranama, sudi zbog nanošenje teških tjelesnih povreda u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Slučaj Tomkić talasao je crnogorsku javnost krajem marta i polovinom aprila. Dok su premijer Marković i njegovi ministri, kao i poslanik Adrijan Vuksanović iz HGI, tvrdili da je slučaj nacionalistički jer je Tomkić Hrvat, iz lokalne uprave u Beranama su ponavljali da se radi o bezbjednosnom pitanju i kriminalu.

Roditelji mladića koji su uhapšeni demantovali su da slučaj ima bilo kakve veze sa tim što je Igor Hrvat.

Igor Tomkić je nedavno “Vijestima” potvrdio da je oglasio na prodaju kuću u naselju Dolac, jer se, kako je kazao, situacija nije promijenila na bolje i da se on još uvijek ne osjeća bezbjednim.

Tomkić je rekao da još ne zna da li će napustiti naselje Dolac, ili će sasvim otići iz Berana.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...