04212019ned
Last updatesub, 20 apr 2019 9pm

 

 

U fokusu

Bosanac u SAD osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge

Tokom suđenja Dragan je priznao da je pucao u suprugu, ali je tvrdio da je nije imao namjeru ubiti. Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o Afroamerikancu, “imao je prekid filma u glavi”

Bosanac Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj saveznoj državi Ohajo (Ohio) na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo u decembru prošle godine.

Suprugu je usmrtio s 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz garaže. Uskraćeno mu je i pravo pomilovanja, a na kaznu mu je dodato još 14 godina zbog nasilja u porodici.

Tokom suđenja Dragan je priznao da je pucao u suprugu, ali je tvrdio da je nije imao namjeru ubiti.

Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o Afroamerikancu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu tog dana dočekao je na parkingu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra, i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo, pa je unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Dragan je s familjom iz BiH doselio u Srbiju, gdje je upoznao Željku, pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije ćerke, piše “Avaz”.

Prošlog ljeta su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Dvije sedmice prije zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...