03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

U fokusu

Berane: Tri učenika devetog razreda osnovne škole zlostavljali učenicu?

Šta se tačno dešavalo i koliko dugo u ovoj beranskoj osnovnoj školi i da li je između ostalog bilo i seksualnog zlostavljanja, kao što se spekuliše u javnosti, biće poznato danas nakon saslušanja dječaka u VDT Bijelo Polje

OŠ “Radomir Mitrović” (Foto: Facebook)

Beranska policija je jutros višem državnom tužiocu u Bijelom Polju privela tri učenika devetog razreda Osnovne škole “Radomir Mitrović” iz Berana, pod sumnjom da su izvršili više krivičnih djela na račun jedne učenice šestog razreda iste škole, pišu “Vijesti”.

Izvor iz policije “Vijestima” je rekao da su prehodnih dana u cilju rasvjetljavanja dešavanja u ovoj školi privodili više osoba.

„Danas smo po nalogu VDT priveli tri dječaka kojima je za sada na teret stavljeno nekoliko krivičnih djela, među kojima je i zlostavljanje“, rekao je taj sagovornik.

“Vijesti” su se juče obratile sa pitanjem osnovnom državnom tužiocu u Beranama, koji je odgovorio da je predmet proslijeđen Višem državnom tužilaštvu.

„Povodom prijave u vezi sa zlostavljanjem djevojčice iz OŠ ‘Radomir Mitrović’ u Beranama, obavještavamo Vas da je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama odmah po saznanju za predmetni događaj naložilo Upravi policije CB Berane preduzimanje mjera i radnji u cilju obezbjeđenja dokaza i identifikacije učinilaca krivičnog djela. Nakon prikupljenih obavještenja predmet je proslijeđen na dalje postupanje i nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju“, navodi se o udgovoru PR službe ODT Berane.

Šta se tačno dešavalo i koliko dugo u ovoj beranskoj osnovnoj školi i da li je između ostalog bilo i seksualnog zlostavljanja, kao što se spekuliše u javnosti, biće poznato danas nakon saslušanja dječaka u VDT Bijelo Polje.

“Vijesti” očekuju odgovor od PR službe tog tužilaštva, na pitanje koje je upućeno juče u popodnevnim satima.

Prema nekim informacijama, dječaci devetog razreda su tri godine mlađu djevojčicu iz iste škole primoravali da im donosi novac i druge dragocjenosti i time je ucjenjivali i izvodili na obilžnje izletište.

Djevojčica je, potvrđeno je “Vijestima” iz beranske policije, u prisustvu roditelja i psihologa pregledana kod ljekara, nakon čega je otvorena istraga i pokrenut postupak najprije u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a danas u Višem državnom tužilaštvu.

Čitav slučaj kulminirao je prošlog ponedjeljka, kada je, kako se sada saznaje, umalo došlo do obračuna roditelja djece.

Iz OŠ “Radomir Mitrović se još nijesu oglašavali povodom ovog slučaj ni direktor niti školski pedagog, odnosno psiholog, dok ogorčeni roditelji traže njihove hitne ostavke ili smjenu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...