03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

U fokusu

Ubica advokata Miše Ognjanovića sprao krv žrtve svojom mokraćom da bi prikrio tragove

To je stari recept ubica kojim se rješavaju tragova. Ako krv žrtve poprska ubicu, on posle bjekstva prvo mokraćom čisti sve tragove sa sebe, a onda se rješava odeće. To je morao da uradi i ubica Ognjanovića, koga je poprskala advokatova krv, objašnjava Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbjednosti

Dragoslav Ognjanović (Foto: Printscreen)

Ubica poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je ubijen 28. jula prošle godine, oprao je sa sebe krv žrtve sopstvenom mokraćom da bi prikrio tragove zločina!

To kaže Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbjednosti, i dodaje da je egzekutor na taj način uništio Ognjanovićev DNK koji je dospio na njega posle zločina.

“To je stari recept ubica kojim se rješavaju tragova. Ako krv žrtve poprska ubicu, on posle bjekstva prvo mokraćom čisti sve tragove sa sebe, a onda se rješava odeće. To je morao da uradi i ubica Ognjanovića, koga je poprskala advokatova krv”, objašnjava Spasić.

On ističe da je atentator na Ognjanovića nastojao da ostavi što manje tragova, pa je zato najpre ispalio dva hica u advokata, piše Srbijadanas.com.

“Ognjanovića je hladnokrvno ubio profesionalni ubica. Imao je logističku podršku najmanje dvije osobe, dok je on čekao kod zgrade. Profesionalni ubica nikada ne prati svoju žrtvu jer je važno da bude smiren i ima sigurnu ruku. Njegova logistička podrška je pratila advokata od restorana u kojem je bio sa sinom do zgrade. U likvidaciji su morala da budu korišćena dva automobila, od kojih je jedan vjerovatno uništen, a drugi sklonjen u neku garažu”, ističe bivši operativac DB-a.

Spasić naglašava da je profesionalnim ubicama bitno da ispale što manje hitaca.

“Što manje metaka ispali, manje su šanse da bude pronađen. Manje metaka, manje tragova. Ubica je u Ognjanovića ispalio najprije dva hica, a pošto ga nije dokrajčio, vratio se i izrešetao ga sa još pet. Definitivno je imao zadatak da ga ubije”,- ističe on.

Spasić kaže da Ognjanović nije ubijen u klasičnoj sačekuši.

“Nije u pitanju mafijaško ubistvo, već djelo profesionalca. Mafijaški obračuni se obično događaju tokom dana, jer mafija želi da pokaže moć i pošalje poruku suparničkoj strani”, navodi sagovornik tog portala.

Iskusni operativac DB-a kaže da se ubistvom Ognjanovića povezuju rat klanova i osveta između kriminalnih grupa.

Istraga o ubistvu advokata, koje se dogodilo 28. jula ispred zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu i dalje je povezana sa Ognjanovićevim najvažnijim klijentom Lukom Bojovićem, koji od 2012. godine u Španiji izdržava 18 godina zatvora. Ognjanović je duže od decenije zastupao Bojovića u svim postupcima u zemlji i inostranstvu.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...