03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

U fokusu

Javni servis RS u Dnevniku čestitao rođendan Ratku Mladiću, iz RAK-a nema reakcije

Po službenoj dužnosti ćemo zatražiti i pregledati snimke kako bi utvrdili je li došlo do eventualnog kršenja odredbi Zakona o komunikaciji, navodi se u odgovoru iz RAK-a “Avazu”

Foto: YouTube/Printscreen

Jedan od tri javna servisa u BiH, Radio-televizija Republike Srpske, sinoć je u Dnevniku, centralno-informativnoj emisiji, objavio vijest da ratni zločinac Ratko Mladić slavi 77. rođendan, piše “Avaz”.

Voditeljka Dnevnika Biljana Knežević je gledaocima saopštila da je Vladimir Putin čestitao rođendan predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a potom, ničim izazvana, kazala da rođendan slavi i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

“Avaz” je Kontaktirao Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) i pitao hoće li reagovati na obilježavanje rođendana osuđenog ratnog zločinca u programu RTRS.

Iz RAK-a su im odgovorili da nije primljen nijedan prigovor na emitovani prilog.

“Po službenoj dužnosti ćemo zatražiti i pregledati snimke kako bi utvrdili je li došlo do eventualnog kršenja odredbi Zakona o komunikaciji”, navodi se u odgovoru iz RAK-a.

Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...