04222019pon
Last updatepon, 22 apr 2019 12pm

 

 

U fokusu

Albanska dijaspora u Vašingtonu protestovala protiv Mila Đukanovića

Kampanju je pokrenula grupa Abanaca porijeklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu, a kamion je juče bio parkiran u blizini Bijele kuće, Kongresa, Stejt Departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu

Foto: Malesia.org

Grupa predstavnika albanske dijaspore je protestovala protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, tako što su kroz Vašington provozali kamion sa natpisom "Upoznaj predsjednika Crne Gore - Čovjeka godine organizovanog kriminala u 2015."

Kampanju je pokrenula grupa Abanaca porijeklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu, a kamion je juče bio parkiran u blizini Bijele kuće, Kongresa, Stejt Departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu.

Kako je prenio portal Malesia.org na kamionu je stajala i poruka "Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori".

Jedan od organizatora protesta, Simon Siništaj, kazao je za portal Malesia.org da je time htio da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku "iako su svjesne da Crna Gora nije demokratska država".

"Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svjetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina", rekao je Siništaj.

On je, prenose “Vijesti”, podsjetio da je Međunarodna Mreža za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinijela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini.

Đukanović je tada osvojio prvo mjesto na glasanju u kojem je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...