04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

U fokusu

Tramp uskoro dobija novi automobil: “Zvijer” otporna na eksploziv i hemijski napad

Oklopni “cadillac”, koji vrijedi približno 1.213.627 eura, a dolazi s vratima debelim 20 centimetara. Uz debela vrata koja se hermetički zatvaraju kako bi se spriječili hemijski i biološki napadi, osam tona teška mašina ima i stakla koja su otporna na metke. Jedini prozor koji se može otvoriti je onaj s vozačeve strane

Donald Tramp (Trump) mora da čeka novi auto mjesecima, baš kao i obični smrtnici.

Međutim, novu predsjedničku limuzinu on čeka jer je trenutno u rukama američke tajne službe koja obavlja posljednje testove. Auto bi trebalo da mu uruče tokom ljeta.

Predsjednička limuzina poznata je i pod nazivom "zvijer", a vozilo koje se izrađuje za Trampa zaista i jeste to. Ovo je oklopni “cadillac”, koji vrijedi približno 1.213.627 eura, a dolazi s vratima debelim 20 centimetara.

"Zvijer" je otporna i na različite eksplozive, a u interijeru je spremnik s kiseonikom u slučaju hemijskog napada.

Tramp je svoj novi automobil trebao da dobije još prošle godine, međutim datum izrade stalno je prolongiran i u četvrtak je potvrđeno da će biti predstavljen krajem ljeta. Iz "Cadillaca" su poručili da su oni svoj dio posla obavili i predali automobil vlastima. Sada je "zvijer" u rukama agenata koji obavljaju kontrole i pripreme prije nego Tramp prvi put sjedne u auto. Velika limuzina trenutno je u crno-bijeloj kamuflaži, kakvom se inače štite i konceptne verzije novih automobila.

Nova "zvijer" zamijeniće automobil koji je izrađen još za Baraka Obamu (Barack), a pridružiće se floti od 12 najsigurnijih vozila na svijetu.

Uz debela vrata koja se hermetički zatvaraju kako bi se spriječili hemijski i biološki napadi, osam tona teška mašina ima i stakla koja su otporna na metke. Jedini prozor koji se može otvoriti je onaj s vozačeve strane.

Podvozje je ojačano kako bi automobil preživio prelazak preko eksplozivnih naprava, a spremnik goriva je, takođe, otporan na eksplozive. Isto tako, i gume su izrađene s kevlarom. U prtljažniku bi se trebale nalaziti zalihe krvi za slučaj hitne transfuzije.

I dok neki automobili u vratima imaju kišobrane, "zvijer" će imati pušku za slučaj napada, ali i suzavac i opremu za borbu s požarima, piše “Daily Mail”, prenosi “Avaz”.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE