05202018ned
Last updatened, 20 maj 2018 4pm

 

U fokusu

Policija vjeruje da su majka i ćerka, Miroslava (70) i Dragana Gačević (40), umrle prirodnom smrću

Sagovornik “Vijesti” iz policije je rekao da su nesrećne žene živjele u nehumanim uslovima, bez struje i elementarnih uslova za život. „Trebalo je ranije nešto preduzimati. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena kćerka je bila slabog zdravlja“, kazao je on i dodao da se radi o raseljenim licima

Berane (Foto: TV Vijesti/Printscreen)

Policija vjeruje da je smrt majke i ćerke, Miroslave (70) i Dragane Gačević (40), koje su pronađene sinoć mrtve u svojoj kući u naselju Hareme, u Beranama, nastupila prirodnim putem, pišu “Vijesti”.

Slučaj su policiji prijavile komšije, koji su kazali da ih nijesu vidjeli već sedam-osam dana.

„Kada smo došli, vrata su bila zaključana. Izvršen je odmah spoljni pregled tijela i ustanovljeno da se radi o prirodnoj smrti, a obdukcija će pokazati na koji način je nastupila“, kazao je “Vijestima” sagovornik iz policije.

On je rekao da su nesrećne žene živjele u nehumanim uslovima, bez struje i elementarnih uslova za život.

„Trebalo je ranije nešto preduzimati. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena kćerka je bila slabog zdravlja“, kazao je policijski službenik.

“Vijestima” je rečeno da se radi o raseljenim licima i da nijesu imale rođaka u Beranama.

U međuvremenu je i Više državno tužilaštvo iz Bijelog Polja saopštilo da će tačan urok smrti pokazati obdukcioni nalaz.

U Beranama utočište nalazi tri do četiri hiljade raseljenika i izbjeglica sa prostora eks Jugoslavije, a najviše sa Kosova, iz Bosne i Hrvatske.

Njih nešto više od hiljadu žive u kolektivnim centrima, dok ostali žive kao podstanari, najčešće u nehumanim uslovima, kao što je to slučaj sa nesrećnim ženama koje su sinoć pronađene mrtve.

Predsjednik Saveza udruženja raseljenika izbjeglica u Crnoj Gori, Mićo Marjanović, koji i sam živi kao izbjeglica u Beranama izrazio je ogorčenje zbog ovog slučaja.

On je kazao da su mnoge humanitarne organizacije u Crnoj Gori na račun izbjeglica izvukle dosta novca od međunarodnih organizacija, ali da život te populacije ni u čemu nije popravljen.

"Ovako nešto je moglo da se očekuje. Svaka izjbeglička porodica je priča za sebe. Toliko novca je prošlo na račun izbjeglica kroz Crnu Goru, a mnoge izbjeglice se nalaze na ivici gladi", kazao je Marjanović.

Iz Uprave policije je saopšteno da su majka i ćerka pronađene bez znakova života, kao i da spoljašnjim pregledom nisu uočeni tragovi nasilja te da su tijela upućena na obdukciju.

"Sinoć oko 19 časova u kući u kojoj su stanovale u naselju Hareme u Beranama bez znakova života zatečene su majka i ćerka, M. G. (78) i D. G. (41). Kuća je bila zaključana iznutra, a nakon ulaska policijski službenici su zatekli beživotna tijela M. G. i D. G. Spoljašnjim pregledom nisu uočeni tragovi nasilja na njihovim tijelima. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Na licu mjesta izvršen je uviđaj. Tijela su upućena na obdukciju. Dalje mjere i radnje su u toku", kazali su iz Uprave policije, prenose “Vijesti”.

  • Najnovije

  • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE