02242018sub
Last updatepet, 23 feb 2018 10pm

fast2top

 

U fokusu

Počela debata o imigraciji, Tramp pozvao članove Kongresa da nađu rješenje

"Republikanci žele dogovor i demokrate kažu da to žele. Zar ne bi bilo izvanredno kako bi konačno, poslije toliko godina, mogli da riješimo problem DACA-e? Ovo će biti naša posljednja šansa, nikada više neće biti druge", tvitovao je Tramp

Foto: Printscreen

Predsjednik SAD Donald Tramp pozvao je članove Kongresa da pronađu rješenje za problem imigracione reforme, ističući da brzo ističe rok za zaštitu mladih ilegalnih imigratana koji su u Sjedinjene Države dovedeni kao djeca.

"Republikanci žele dogovor i demokrate kažu da to žele. Zar ne bi bilo izvanredno kako bi konačno, poslije toliko godina, mogli da riješimo problem DACA-e? Ovo će biti naša posljednja šansa, nikada više neće biti druge", tvitovao je Tramp.

Trampova administracije je prošle godine odlučila da ukine program DACA koji je mlade imigrante privremeno štitio od deportacije.

Članovi Kongresa prethodno su gotovo jednoglasno glasali o početku sveobuhvatne rasprave o imigracionoj reformi, dok su se istovremeno prisutne unutar partijske razlike o konačnom rješenju, piše Glas Amerike.

Lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel je možda dao ton debati uputivši izazov demokratama.

"Vrijeme je da razgovaramo i da nađemo prihvatljivo rješenje. Rješenje koje bi prihvatili i Senat i Predstavnički dom i koje će potpisati predsjednik".

"Sada nije ni vrijeme ni mjesto za reformu cjelokupnog pravnog sistema imigracije. Ovo je momenat za djelimično rješavanje problema i svu energiju treba usjmeriti u pronalaženje prihvatljivog rješanja", uzvratio je lider demokrata u Senatu Čak Šumer.

I dok se očekuje početak rasprave, koja nema vremenskih ograničenja, približava se 5. mart, rok koji je Tramp dao Kongresu da riješi problem mladih ilegalnih imigranata.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...