05202018ned
Last updatened, 20 maj 2018 4pm

 

U fokusu

Apel za pomoć porodici Markišić iz Plava: Žive u kući pokrivenoj najlonom, mokrih zidova, a u jednoj prostoriji su bili smješteni konji

Markišići u kući nemaju vodu, pa su napravili improvizovano kupatilo kako bi se “makar zimi sklonili od kiše. “Omerova supruga imala je tešku operaciju oba koljena i ima oboljenje mišića zbog kojeg joj ljekari predviđaju doživotnu invalidnost. Najveći problem mu predstavlja nemogućnost da supruzi pruži zdravstvenu njegu i krajnje loši uslovi za život u trošnoj kući”, rekli su iz NVO “Izvor života”

Porodica Markišić (Foto: NVO "Izvor života")

Predstavnici Nevladine organizacije “Izvor života” iz Nikšića pozvali su sve, a prije svega privrednike, da pomognu šestočlanoj porodici Omera Markišića iz Vojnog Sela kod Plava, koji žive u izuzetno teškim uslovima.

“Markišići žive u trošnoj kući i od tri prostorije samo je jedna bar donekle uslovna za život, dok su u drugoj bili smješteni konji. Krov im prokišnjava pa su morali da na njega stave najlon, a unutrašnji zidovi su potpuno mokri”, kazala je Konstantina Maraš iz te NVO.

Kako je rekla, Markišići u kući nemaju vodu, pa su napravili improvizovano kupatilo kako bi se “makar zimi sklonili od kiše”, pišu “Vijesti”.

Foto: NVO "Izvor života"

Prema njihovim riječima, Crveni krst iz Plava im uvijek izađe u susret i pomogne u garderobi i brašnu.

“Omerova supruga imala je tešku operaciju oba koljena i ima oboljenje mišića zbog kojeg joj ljekari predviđaju doživotnu invalidnost. Najveći problem mu predstavlja nemogućnost da supruzi pruži zdravstvenu njegu i krajnje loši uslovi za život u trošnoj kući”, naglasila je Maraš.

Ona je pozvale sve ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima uplate pomoć na žiro-račun Omera Markišića 505-0000000360554-56, kod Atlas banke, kao i kompanije voljne da doniraju građevinski i sanitarni materijal.

  • Najnovije

  • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE