02252018ned
Last updatened, 25 feb 2018 3am

 

U fokusu

Tramp: Jerusalim je glavni grad Izraela, početi preseljenje ambasade iz Tel Aviva

"Jerusalim mora da ostane grad gdje će se moliti i Jevreji i muslimani i hrišćani", rekao je on i pozvao osoblje ambasade SAD u Izraelu da počne proces preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim

Foto: Printscreen

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da SAD zvanično priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Tramp je na konferenciji za medije pozvao sve relevantne faktore da priznaju Jerusalim i dodao da su Senat i Kongres odobrili ovu odluku, prenosi N1.

"Nakon dvije decenije, nismo bliže mirovnom sporazumu Izraela i Palestine. Stoga sam donio odluku da zvanično priznam Jerusalim za prijestonicu Izraela", rekao je Tramp.

Predsednik SAD kaže da je ova odluka donijeta u najboljem interesu SAD i mira između Izraela i Palestine. Tramp kaže da je ovaj čin ključan korak ka miru.

"Jerusalim mora da ostane grad gdje će se moliti i Jevreji i muslimani i hrišćani", rekao je on i pozvao osoblje ambasade SAD u Izraelu da počne proces preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Tramp je dodao da njegovi prethodnici nisu imali volju da riješe višedecenijski sukob između Izraela i Palestine, ali su, kao predsjednici, rješavali probleme u skladu sa zahtjevom vremena. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...