03182018ned
Last updatened, 18 mar 2018 2pm

 

U fokusu

CG političari i engleski jezik: Evo ko je bio predmet podsmijeha, a ko ga nikad nije naučio (VIDEO)

U svijetu su Crnu Goru predstavljali šefovi diplomatije kojima je poznavanje engleskog, umjesto poštovanja, prije donosilo podsmijeh, a neki, poput lidera DPS-a Mila Đukanovića koji je decenijama bio na najvišim državnim funkcijama jezik nikada nisu naučili

Crnogorskim političarima jezik je jako oružje kada pričaju o politici, uspjesima Vlade ili se međusobno prozivaju.

No ako je vjerovati staroj poslovici "Čovjek je bogat onoliko koliko jezika govori" izgleda da naši državnici tu ne bi imali mnogo da kažu, jer samo mali broj govori engleski jezik.

“Vijesti” podsjećaju da su nas u svijetu predstavljali šefovi diplomatije kojima je poznavanje engleskog, umjesto poštovanja, prije donosilo podsmijeh, a neki, poput lidera DPS-a Mila Đukanovića koji je decenijama bio na najvišim državnim funkcijama jezik nikada nisu naučili.

Šef crnogorske diplomatije od 2006. do 2012. godine, Milan Roćen, jednom prilikom je o evropskoj budućnosti Crne Gore i ulasku u NATO govorio na engleskom jeziku. 

Kako je to izgledalo pogledajte na samom početku videa.

Interesantno je i da biografije ministara ali i poslanika uglavnom ne sadrže podatke o poznavanju stranih jezika. Stručnjaci poručuju da, iako važno, nepoznavanje engleskog političarima nije neophodno jer uz sebe uvijek imaju vjerne saputnike – prevodioce. 

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u junu ove godine je na ceremoniji ulaska Crne Gore u NATO u Briselu na engleskom jeziku izrazio spremnost zemlje da bude dio Alijanse.

"Aj vud lajk tu... from mant tu mant", pričao je tada Vujanović.

Raičević, koja predaje engleski u jednoj privatnoj školi kaže da su im političari bili i učenici u nekoliko navrata, ali da su uglavnom insistirali na individualnoj nastavi.

Izvor: Vijesti

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...