03182018ned
Last updatened, 18 mar 2018 2pm

 

U fokusu

Patrijarh Irinej o presudi Mladiću: To je đavolje djelo

Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo, rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve za “Alo”

Foto: Printscreen

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću "djelo đavola" i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve, dok su ostali nevini.

"Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo", rekao je poglavar Srpske pravoslavne crkve za “Alo”.

Kako je istakao, sve to se dešava jer "silni svjetski moćnici rade đavolska djela, a mi trpimo posljedice".

"Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini", zaključio je Irinej, prenosi Al Jazeera.

Haški tribunal je u srijedu Ratku Mladiću, generalu i bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske, izrekao prvostepenu presudu i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, kao i zbog progona, istrebljenja, zločina protiv čovječnosti, ubistva, nehumanog djela prisilnog premještanja, deportacije, terorisanja i protivpravnog napada na civile i uzimanja talaca.

Mladić je oslobođen samo po prvoj tački optužnice za genocid u šest opština (Ključ, Kotor-Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča) tokom rata u Bosni i Hercegovini. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...