03172018sub
Last updatepet, 16 mar 2018 9pm

 

U fokusu

Odloženo suđenje Ulcinjaninu optuženom da je ratovao na strani ISIL-a: Beharović u bolnici

U optužnici piše da je Behirović sa nevjenčanom suprugom Eminom i kćerkom koja je tada imala godinu i šest mjeseci otputovao iz Podgorice u Istanbul, gdje je stupio u kontakt sa, zasada dentifikovanim članovima terorističke organizacije ISIL

Hamid Beharović (Foto: Printscreen/RSE)

Sutkinja podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković odredila je dopunsko vještačenje telefona i tableta Ulcinjanina Hamida Beharovića, kojim treba da se utvrde datumi, mjesto i vrijeme telefonskih razgovora i fotografija.

Suđenje Beharoviću odgođeno je za 27. novembar, jer se ni optuženi, ni vještak informacione struke Marko Lakić nijesu se pojavili na današnjem pretresu.

Beharović je optužen da se, od aprila 2015. do maja 2016. godine, pridružio i učestvovao u terorističkoj organizaciji Islamska država Iraka i Levanta (ISIL).

Sudi mu se za krivično djelo učešće u stranim oružanim formacijama, za koje je propisana kazna zatvora do pet godina.

Njegov branilac, advokat Vladimir Marunović, je rekao da je Beharović, od prije dva dana, na bolničkom liječenju u Baru, zbog stresa i gubitka majke.

On je ranije u svojoj odbrani tvrdio da nije ratovao u Siriji na strani ISIL-a, a da je tamo pošao da živi sa porodicom, jer mu je prijatelj Mirza Heklaj rekao da je tamo dobro i da može lijepo da se živi, pišu "Vijesti".

Haklaj je poginuo u Siriji.

On je jedan od aktera snimka ISIL-a na kojem su upućene prijetnje balkanskim državama.

U optužnici piše da je Behirović sa nevjenčanom suprugom Eminom i kćerkom koja je tada imala godinu i šest mjeseci otputovao iz Podgorice u Istanbul, gdje je stupio u kontakt sa, zasada dentifikovanim članovima terorističke organizacije ISIL.

Dodaje se da su ga oni iz Turske, preko ilegalnog graničnog prelaza, prebacili u Siriju, na teritoriju pod kontrolom ISIL-a.

Prema optužnici, data mu je kuća u kojoj je ugošćavao borce ISILA-a Adema Mustafića, Omara Redžepagića, Džemala Canovića, Damira Slakovića, Damira Muratovića i druge pripadnike terorističke organizacije ISIL...

Beharović je sa njima, prema navodima optužnice, učestvovao u oružanim formacijama ISIL-a tako što je sa Canovićem i Redžepagićem obilazio stražarska mjesta terorističke organizacije na granici sa Turskom i više puta upotrebljavao oružje koje je od njih dobio. 

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...