11142019čet
Last updatečet, 14 nov 2019 3pm

U fokusu

U Madridu umrla ćerka Ante Pavelića

Višnja Pavelić je preminula na Božić, a osim problema sa kukom kojeg je operisala nije imala, kako kažu njeni prijatelji, većih zdravstvenih problema

U Madridu je u 92. godini preminula ćerka poglavnika Nezavisne Države Hrvatske NDH Ante Pavelića Višnja,piše Slobodna Dalmacija.

Višnja Pavelić je preminula na Božić, a osim problema sa kukom kojeg je operisala nije imala, kako kažu njeni prijatelji, većih zdravstvenih problema.

Podsjetimo, Ante Pavelić je nakon poraza fašista pobjegao iz Jugoslavije. Jedno vrijeme je živio u Argentini, gdje su na njega pripadnici jugoslovenske UDB-e izvršili atentat 1957. koji je preživio, nakon čega se preselio u frankističku Španjolsku gdje umire 1959. u Madridu. Uzrok smrti nije siguran, vjeruje se da je preminuo zbog posljedica atentata, dok su njegovi bliski prijatelji i familija tvrdili da je preminuo prirodnom smrću.

Višnja Pavelić je živjela sama u malom stanu u blizini stadiona Reala, a mediji navode da su njeni prijatelji kazali da je živjela u vrlo skromno i bez stalnih prihoda.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...