11142019čet
Last updatečet, 14 nov 2019 3pm

U fokusu

Stjepan Bošković, student koji je preživio jučerašnju tragediju, ispričao kako je došlo do nesreće i kako se spasio

Stjepan je kazao da se Vjekoslav Božanović, koji je vozio automobil, u jednom trenutku sagnuo da potraži nešto, vjerovatno CD. U tom momentu vozilo je skrenulo s puta i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put

Stjepan Bošković (21), student mostarskog Sveučilišta iz Đakova, jedini preživjeli u saobraćajnoj nesreći u kojoj je juče ujutro poginulo četvoro njegovih kolega iz Vinkovaca i okoline kod mjesta Bijela na putu Mostar - Jablanica, ispričao je kako je došlo do nesreće.

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedištu, iza suvozačice Antonije, a do njega su sjedjeli Domagoj i Tena. Prema Stjepanovim riječima, Vjekoslav Božanović, koji je vozio automobil, u jednom trenutku se sagnuo da potraži nešto, vjerovatno CD. U tom momentu vozilo je skrenulo s puta i udarilo u brdo, odbilo se i sletjelo u Neretvu, baš na mjestu gdje nije bilo branika uz put, piše HMS, prenosi portal biscani.net.

Stjepan kaže da je, dok su bili zarobljeni u vozilu, u rijeci pokušavao da izađe kroz gepek, ali nije uspio. Vidio je da je slomljeno jedno staklo, probio ga i uspio da se izvuče iz automobila. Neretva je, kaže, bila užasno hladna, ali je uspio da dopliva do obale spasi se.

Tijelo Vjekoslava Božanovića iz Vinkovaca, koji je upravljao automobilom “škoda fabia” izvučeno je danas oko podne iz Neretve. Ronioci su ga pronašli 15 metara od automobila koji se survao u rijeku i u kojem je život izgubilo još troje njegovih kolega, Tena Vračević, Domagoj Roso i Vjekoslavova djevojka Antonija Šarić dok su iz Mostara putovali kućama, kako bi sa svojim porodicama dočekali predstojeće praznike.

Njihova tijela, kao i automobil kojim su putovali, ronioci su izvukli sinoć iz Neretve oko 19 sati.

Četvoro poginulih bili su studenti filozofije, agronomije, fizičkog vaspitanja i medicine na Sveučilištu u Mostaru.

Komemoracija za poginule studente Sveučilišta u Mostaru biće održana sjutra u 9:30 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru. U 10:30 časova je ispraćaj ispred mrtvačnice na Bijelom Brijegu, a u 17 sati u crkvi sv. Petra i Pavla biće služena sveta misa zadušnica za nastradale studente.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...