11142019čet
Last updatečet, 14 nov 2019 3pm

U fokusu

Sirijski trener odlazi iz Španije u Tursku zbog porodice: Supruga i dvoje djece nijesu dobili vizu

Porodica Osame Abdul Mohsena, kojeg je mađarska snimateljica saplela dok je nosio dijete, ne može dobiti vizu za Španiju. Španska ambasada u Turskoj odbila je izdati vizu za njegovu ženu i dvoje djece zato što nisu mogli pribaviti dokumente iz Sirije, do kojih je u ovom trenutku nemoguće doći

Zbog nemogućnosti da iz Sirije pribavi dokumenta potrebna za dobijanje španske vize za članove porodice, sirijski izbjeglica Osama Abdul Mohsen primoran je napustiti posao trenera u madridskom predgrađu Getafeu i otići u Tursku.

"Odluka nije bila laka, naročito zato što sam zavolio Španiju… Ipak, okolnosti su jače od mene", kazao je za Huffington Post Arabi Osama Abdul Mohsen, koji je svjetskoj javnosti postao poznat nakon što ga je mađarska snimateljica saplela na granici dok je nosio dijete.

Dodao je kako je španska ambasada u Turskoj odbila izdati vizu za njegovu ženu i dvoje djece zato što nisu mogli pribaviti dokumente iz Sirije, do kojih je u ovom trenutku nemoguće doći.

Mohsen je prije skoro dvije godine sa suprugom i četvero djece došao u Tursku, gdje su zajedno boravili u gradu Mersinu, a potom se sa dva sina zaputio ka Evropi.

"Supruga i dvoje djece su mi u Turskoj i dat ću sve kako bi ih doveo u Španiju. Mnogo ljudi mi pomaže u tome. Ne znam da li će to biti za sedmicu ili dvije, ali želim ovdje započeti novi život za svoju porodicu“, kazao je Mohsin po dolasku u Španiju.

On je nedavno pozvao španskog premijera Mariana Rajoya da ubrza proceduru izdavanja viza za njegovu porodicu.

Mađarica Laszlo je dobila otkaz u desničarskom N1TV kanalu nakon što su objavljeni snimci koji pokazuju kako sapliće Mohsena i udara druge izbjeglice.

Abdul Mohsen, bivši trener sirijskog prvoligaša Al-Fotowa, a dobio je prije tri mjeseca posao trenera u školi CENAFE u Getafeu.

Njegovu porodicu po dolasku u Španiju primile su i pozdravile zvijezde Real Madrida, uključujući i Cristiana Ronalda.

Ipak, tri mjeseca nakon dolaska u Getafe, gdje je sa školom CENAFE sklopio ugovor o radu dva sata dnevno, Mohsin je dao otkaz, zato što je "potreban porodici".

Vratit ću se u Španiju, zato jer je svaki problem riješen, kaže on i dodaje da odlazak iz Getafea ne znači kraj puta. "Ovdje ima dosta šansi za posao i moguće je da ću naći novi."

Izvor: http://balkans.aljazeera.net

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...