11142019čet
Last updatečet, 14 nov 2019 3pm

U fokusu

Tragedija: Stradali studenti preko društvenih mreža oprostili se kao da su znali što ih čeka

Ono što je sve ostavilo u šoku je fotografija koju je veče prije nesreće postavio jedan od prijatelja stradalog Domagoja, a na kojoj se nalazi i on. Komentar uz fotografiju je “...nikad zbogom, samo doviđenja...”

Za Tenu, Domagoja, Antoniu i Vjekoslava, četvoro studenata mostarskog Sveučilišta iz Slavonije, put kući na božićne praznike pretvorio se u put bez povratka, piše Večernji list BiH. Jedini preživjeli, Stjepan, u nevjerici je juče u mostarskoj bolnici iščekivao da se na vratima pojavi četvoro njegovih saputnika i prijatelja koji su svoje mlade živote okončali u hladnoj Neretvi.

ŽIVOT KROZ FOTOGRAFIJE

Antonia i Vjekoslav bili su u vezi još od 2010. Dvoje mladih Vinkovčana su bili iz susjednih sela, Antonija iz Momleta, a Vjekoslav iz Donjeg Novog Sela. Zajedno su provodili ljetovanja, proslavljali nove godine, studirali daleko od doma, u drugoj državi, i na kraju zajedno otišli u neki drugi, bolji svijet. Domagoj, Đakovčanin, sudeći po profilu na FB, zavolio je grad na Neretvi i Stari most na kojem se i fotografisao s majkom. “Majka je besmrtna ljubav, ljubav koja nema usporedbe, ona kojoj donosiš svoje nevolje i kojoj je uvijek stalo”, piše Večernji list BiH, prenosi “Avaz”.

“Majke su sve to i još mnogo toga”, napisao je Domagoj uz fotografiju s majkom.

Ono što je sve ostavilo u šoku je fotografija koju je veče prije nesreće postavio jedan od njegovih prijatelja, a na kojoj je i Domagoj. Komentar uz fotografiju je “..nikad zbogom, samo doviđenja...”.

ZAJEDNIČKA PUTOVANJA

Domagoj je sa Stjepanom prije nepuna dva mjeseca posjetio i Trogir. Prijatelji su se fotografisali uz brodice. Uživali su u studentskim danima. Đakovčanka Tena jedva je čekala da krene na put kući za praznike. Iako je uživala u Hercegovini, rado se vraćala svojoj Slavoniji. Dan prije pogibije Tena je na Facebooku napisala kako se osjeća srećno jer putuje za Đakovo. Put koji se na kraju pokazao kao put bez povratka.

Četvoro studenata iz Slavonije, Domagoj Roso (25), Tena Vračević (25), Antonija Šarić (22) i Vjekoslav Božanović (24) poginuli su juče kada je “škoda oktavia”, prednjim dijelom udarila u brdo, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Nesreća se dogodila kod mosta Bijela, 20 kilometara sjeverno od Mostara. Za volanom se nalazio Vjekoslav Božinović.

U autu je bio i Stjepan Bošković (21), koji je uspio da izađe i ispliva iz hladne Neretve.

Tragedija: Stradali studenti preko društvenih mreža oprostili se kao da su znali što ih čeka

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...