11142019čet
Last updatečet, 14 nov 2019 3pm

U fokusu

Đukanović o hapšenju Marovića: Nema selektivne pravde, sve što se događa potvrđuje da država funkcioniše

“Svi smo mi pojedinačno dostupni ustavnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove”, rekao je Đukanović

Foto: www.predsjednik.gov.me

Premijer i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je, komentarišući hapšenje predsjednika Političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića, kazao da nema selektivne pravde i da sve što se sad događa potvrđuje da država funkcioniše. Đukanović je rekao da Maroviću želi sve najbolje u dokazivanju svoje nevinosti.

“Svetozar Marović je čovjek koji je predanim angažmanom u političkom životu Crne Gore doprinio svim savremenim političkim ostvarenjima naše zemlje, počev od obnove nezavisnosti pa zaključno sa demokratskim razvojem koje je krunisano pozivom u NATO. To me opredjeljuje da pokažem ne samo političku, nego i prijateljsku podršku čovjeku sa kojim sam vrlo odgovorno radio na političkim poslovima prethodnih godina”, rekao je Đukanović.

Hapšenje Marovića, navodi on, potvrđuje da država funkcioniše i da njene institucije obavljaju posao kako je predviđeno Ustavom i zakonom, prenosi CdM.

“To potvrđuje da organi, kojima je to u opisu posla, pokazuju sumnju u odnosu na određeni broj poslova u kojima smatraju da je učestvovao Svetozar Marović i da je bila bez osnova sumnjičavost jednog broja lidera političkih partija da u Crnoj Gori funkcioniše selektivna pravda”, naglasio je premijer odgovarajući na pitanje kako komentariše hapšenje jednog od svojih dugogodišnjih saradnika.

On je naglasio da nema selektivne pravde.

“Svi smo mi pojedinačno dostupni ustavnom i pravosudnom sistemu države i svi smo obavezni da se suočimo sa tom okolnošću i da pokušamo da argumentima dokažemo da su to sumnje bez osnove”, dodao je on.

Đukanović je poželio sve najbolje Maroviću u dokazivanju svoje nevinosti i nuđenju argumenata koji će, ističe, negirati ono što je sada sadržano u prijavi koja je osnov za vođenje istrage.

“Tek počinje proces u kojem će svako imati svoje šanse”, poručio je Đukanović.

Premijer i lider DPS-a je pozvao i na poštovanje prezumpcije nevinosti.

“Treba pokazati više ljudskosti od onoga što se pokazuje, nažalost, u savremenom crnogorskom društvu”, rekao je Đukanović.

Spekulacije da bi Marović tokom procesa koji se vodi protiv njega mogao da progovori o nekim sumnjivim radnjama u kojima je umiješan on i njegova porodica, Đukanović je nazvao glupostima i poručio da se ne plaši iste sudbine.

“Pozvao sam da svi budemo u elementarnoj mjeri i ljudski i profesionalni i dostojanstveni i da ne spekulišemo. Sebe smatram ozbiljnim čovjekom. Sve što su spekulacije ne smije biti predmet ozbiljnih razgovora. Dozvolite da se posprdam na račun toga da bismo sada iz slučaja bilo kog pojedinaca trebalo da budemo uplašeni da se to može desiti i nama. Ne može nam se desiti ako radimo u skladu sa zakonima”, dodao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li će premijersku funkciju obavljati i u ovo doba naredne godine odgovorio je: “Mnogo dalje od toga”.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...