01252021pon
Last updatepon, 25 jan 2021 3pm

U fokusu

Premijer Marković obišao rekonstruisani put od Dinoše do granice s Albanijom: Realizujemo najavljene projekte, ne riječima nego djelom

U prvom kvartalu prošle godine Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka. Ova moderna saobraćajnica za Malesiju i Tuzi ima razvojni značaj i trajno će proširiti mogućnosti i prilike ovog kraja, rekao je Marković

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je put od Dinoše od Cijevne Zatrijebačke – granica s Albanijom, čija se rekonstrukcija privodu kraju.

„U prvom kvartalu prošle godine Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka. Ova moderna saobraćajnica za Malesiju i Tuzi ima razvojni značaj i trajno će proširiti mogućnosti i prilike ovog kraja. Najavili smo građanima Gusinja, Plava, veličkog i andrijevičkog kraja i našoj dijaspori iz ovog regiona da će Vlada ulagati i brzo razvijati taj dio Crne Gore. To i činimo, ne riječima, nego djelom“, kazao je prilikom obilaska premijer, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade je ocijenio da menadžment, inženjeri i zaposleni u Upravi za saobraćaj i na ovom projektu pokazuju da razvoj i izgradnja Crne Gore ne znaju za prepreke.

Foto: GOV.ME

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio se premijeru Dušku Markoviću na ključnom zalaganju i aktivnostima za pokretanje projekta rekonstrukcije puta rekavši da građani Tuzi i Malesije to nikada neće zaboraviti.

Put od Dinoše do granice s Albanijom, kao dio trase do Gusinja i Plava kroz Albaniju, dug je 17,3 km. Rekonstrukcija, koja je počela prošlog ljeta, podrazumijeva proširenje širine puta sa 2,5 – 4 m na 6,1 m, povećanje radijusa u oštrim krivinama, smanjenje uzdužnih nagiba, izgradnju potpornih i obložnih zidova, pločastih i cjevastih propusta i kolektora za prikupljanje atmosferskih voda sa kolovoza kroz naselje, koje se prečišćavaju preko separatora ulja i naftnih derivata.

Do sada je na 14 kilometara puta već postavljen prvi sloj asfalta.

Radove izvodi Tehnoput.

Fotografije i video snimke mozete pogledati na linku 

https://www.flickr.com/photos/vladacg/sets/72157717104327828/

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE

  MUJO I POLICAJCI      
  MUJO I POLICAJCI

  Zvoni Muju neko na vrata.

  Pita on:

  “Ko je?”

  “Policija. Možemo li da popričamo?”

  “Koliko vas je?”

  Read more...

SPECIJALNO IZDANJE