10312020sub
Last updatepet, 30 okt 2020 10pm

U fokusu

Amfilohije: Prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara, vraćamo se Kosovu

Oni koji su se odrekli Kosova pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovdje i širom Кosova do Đakovice, koji su 1912. godine ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu, rekao je Amfilohije

Foto: MPC

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedolskoj, rekao da je smjena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, vječnosti, neprolaznosti "koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da vjeruje u vječnu svjetlost”.

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

“Vrijeme onih koji su se odrekli Lazara Кosovskoga i njegovog opredjeljenje za vječno Nebesko carstvo prolazi i svi se opet vraćamo Кosovu. Oni koji su se odrekli Kosova pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovdje i širom Кosova do Đakovice, koji su 1912. godine ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu”, rekao je Amfilohije.

On je poručio da da ono što je božije ostaje božije, prenosi Portal Analitika.

“Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Кosovskom zavjetu koji izvire iz Novoga zavjeta”, rekao je mitropolit MCP.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE