09242020čet
Last updatečet, 24 sep 2020 8pm

U fokusu

Vjenčanje iz snova se pretvorilio u noćnu moru: Mlada je pozirala u vjenčanici kada je u Bejrutu odjeknula eksplozija (VIDEO)

Israa Seblani se šepurila u vjenčanici uoči vjenčanja, u otmenom dijelu Bejruta kada je ogromna eksplozija potresla luku libanske prijestonice srušila zgrade i prekrila taj dio grada dimom i prašinom

Foto: Printscreen/The Telegraph

Jedna libanska djevojka pozirala je u vjenčanici, ali se desilo nesto što nikada neće zaboraviti.

Israa Seblani se šepurila u vjenčanici uoči vjenčanja, u otmenom dijelu Bejruta kada je ogromna eksplozija potresla luku libanske prijestonice srušila zgrade i prekrila taj dio grada dimom i prašinom.

Video njenog snimatelja Mahmouda Nakiba pokazuje trenutak kada je detonacija pogodila taj dio Bejruta i kada je trenutak radosti i smijeha pretvoren u horor.

Kamera je bila usmjerena u stopala djevojke kada se desio prvi talas detonacije...

Foto: Printscreen/The Telegraph

Snimak pokazuje sklanjanje snimatelja, a potom i mlade i nekoliko ljudi kako bježe u obližnju zgradu da se sklone.

„Dvije sedmice sam se pripremala za svoj veliki dan. Bila sam jako srećna, kao i sve djevojke. Udajem se, moji roditelji su srećni, gledaju me u bijeloj haljini, izgledam kao princeza i sve je kako sam željela. Sve dok se nije desila eksplozija koju ne mogu objasniti. Tužna sam, jako sam tužna, bila sam užasnuta i bojala sam se da ću umrijeti“, kazala je Seblani, prenosi agencija Reuters.

U eksploziji koja je razorila ogroman dio Bejruta poginulo je najmanje 135 osoba, a više od 5.000 je ranjeno, prenosi Al Jazeera.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE