10012020čet
Last updatesri, 30 sep 2020 11pm

Đukanović: SPC je udarna pesnica velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori (VIDEO)

Kaže i da je Zdravko Krivokapić, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore, predstavnik jedne strukture koja u kontinuitetu, u posljednjih 30 godina pokušava da relativizuje antifašističke vrijednosti Crne Gore. “Dakle, nema nikakve sumnje da je gospodin Krivokapić po vlastitom priznanju predstavnik Srpske pravoslavne crkve u parlamentarnoj, novoj parlamentarnoj većini, a Srpska pravoslavna crkva je, prema kazivanju njenih čelnika, već od 1989. godine od njihovom dolasku u Crnu Goru došla sa namjerom da miri Crnu Goru, a pomirenje u njihovoj interpretaciji jeste potiranje razlika između onog što su učinili za Crnu Goru antifašisti i onog što su radili saradnici fašističkog okupatora”, poručio je Đukanović

Ubijena službenica ambasade SAD u Kijevu, policija traži napadača

Moguće je da je muškarac kratke, tamne kose umiješan u njenu smrt. On izgleda kao da mu je 30-40 godina, visok oko dva metra, u crnom šortsu, sa tamnoplavim patikama i u majici. Policija ispituje zaposlene u bolnici u kojoj je žena preminula i na mjestu događaja uspostavljaju krug svjedoka. Za navodnim napadačem se traga

 

 

Foto: Printscreen

Ukrajinska policija saopštila je danas da je žena zaposlena u američkoj ambasadi u Ukrajini preminula nakon napada u Kijevu i da traga za muškarcem osumnjičenim za napad. Ubistvo žene zaposlene u američkoj ambasadi u Kijevu mogao bi da bude zločin ili incident, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Artem Ševčenko.

Policija je saopštila da je ženu, koja je imala povredu glave, prolaznik pronašao na ulici u blizini parka izvan centra grada u blizini željezničke pruge u okrugu Ševčenkovski.

U nesvjesnom stanju je prebačena u bolnicu, gdje je kasnije preminula. Prilikom pregleda stvari žrtve pronađena je legitimacija službenika američke ambasade na njeno ime, saopštila je policija.

Moguće je da je muškarac kratke, tamne kose umiješan u njenu smrt. On izgleda kao da mu je 30-40 godina, visok oko dva metra, u crnom šortsu, sa tamnoplavim patikama i u majici. Policija ispituje zaposlene u bolnici u kojoj je žena preminula i na mjestu događaja uspostavljaju krug svjedoka. Za navodnim napadačem se traga, prenosi nova.rs.

Predstavnici ukrajinske policije su rekli za medije da se državljanstvo preminule još istražuje. Prema lokalnim medijima, ona se zvala Sanver Nikaelo.

Prema informacijama portala Cenzor.NET, jedna od pretpostavki je i da je Nikaelo trčala u blizini pruge i da ju je voz koji je prolazio udario. Takođe se pretpostavlja da ga žena vjerovatno nije čula da se približava jer je imala slušalice.

Američka ambasada nije bila dostupna za komentar, javlja Rojters, preotvo žene zaposlene u američkoj ambasadi u Kijevu mogao bi da bude zločin ili incident, izjavio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Artem Ševčenko.

On je to napisao na svom Twitteru, a povodom vijesti da je žena zaposlena u američkoj ambasadi u Ukrajini preminula nakon napada u Kijevu i da policija traga za muškarcem osumnjičenim za napad, prenosi Rojters.

Nikolić: Dačić se nada da će mu napadi na Crnu Goru donijeti ministarsko mjesto

Umjesto da prvi čovjek diplomatije, države koja igra važnu ulogu u stabilnosti regiona, makar i kurtoazno izrazi žaljenje zbog neprimjerenih izjava na račun Crne Gore i Crnogoraca, te da mu to posluži kao platforma za normalizaciju odnosa između dvije države, Dačićevo javljanje je između ostalog, i u funkciji otpočinjanja kampanje za predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori, gdje je cilj pretvoriti Crnogorce u manjinu u sopstvenoj državi, i udariti temelje srpskoj Crnoj Gori, piše u saopštenju

Medojević: Krivokapić predstavlja Amfilohija, crkva nema šta da traži u dnevnoj politici

Medojević je rekao da ne dijeli baš sve stavove sa Krivokapićem o tome koliki treba da bude uticaj crkve u dnevnoj politici. Razumljiva je, kako je naveo, veza Krivokapića sa Amfilohijem je, ali je sada vrijeme da se crkva vrati svom primarnom zadatku. Istakao je da je protiv svakodnevnog uplitanja crkve u politički život

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE