02182019pon
Last updatened, 17 feb 2019 3pm

 

 


Zoran Kesić o savjetu Meha Omerovića, posjeti Trampu Srbinu, Vučićevim peračima prozora...: Već sam ih spasio 24

Ja sam impersioniran visinom zgrada u Americi. I non stop gledam u vis. Samim tim, ja čim vidim da neki perač pada, ja ga raširenih ruku dočekam u sigurnost svog naručja. Uhvatim perača, takoreći. Za ova četiri dana koliko sam u Americi, spasio sam oko 24 perača prozora. Dakle spašavam 6 perača dnevno što je najveći rezultat u novijoj istoriji Srbije. I Amerike. I što je najvažnije, perača. Imam i konkretan predlog kako zaštiti nesretne perače prozora. Smanjiti broj prozora

Donald Tramp proglasio vanredno stanje (VIDEO)

Tramp će, zahvaljujući proglašenju vanrednog stanja, moći da preusmeri na izgradnju zida 3,6 milijardi dolara namijenjenih projektima izgradnje u vojsci, rekli su zvaničnici Bijele kuće. On će vanredna ovlašćenja iskoristiti i da prebaci 2,5 milijardi dolara iz programa za borbu protiv narkotika i 600 miliona iz fonda ministarstva finansija

On je preživio napad pume: Ugrizla me za zglob ruke, počela da vuče, kandžama grebala po licu i rukama (VIDEO)

Bojao sam se da mi ne raspori trbuh ili me zahvati po preponama, onda bih bio gotov. Ali uspio sam nekako da bacim pumu na leđa i nogama joj pritisnem vrat. Počeo sam da je gušim u svoj panici, nisam znao šta drugo. I par puta sam osjetio kao da je gotova, ali opet bi me izgrebala i ugrizla. Trebalo je valjda deset minuta da napokon prestane da se pomjera, kazao je Kofman

“Naplata” u hotelskoj sobi: Hrvatskoj novinarki posrednik tražio seks u zamjenu za diplomu (VIDEO)

Ja ću svoju uslugu naplatiti hotelom, a ti ćeš se srećno upisati u školu za polaganje i bićeš mi zahvalna. Kada rezervišem hotel, javim ti se, rekao je u prepisci novinarki, koja ga je zatim upitala može li prvo dobiti diplomu

Foto: Printscreen

Već drugi mjesec zaredom Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama, koju su pokrenuli novinari portala Žurnal.

Novinarka Provjerenog Ana Malbaša odlučila je da stupi u kontakt s čovjekom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali uprkos tome nije se nimalo pritajio, već i dalje neometano radi ovaj posao. Ponudio je svoju uslugu, a u zamjenu za diplomu tražio je od nje da s njim stupi u seksualni odnos, prenosi Dnevnik.hr.

„Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letjeti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut... Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit’, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, riješiću ti u pola cijene".

"A koliko je to u pola cijene?"

"Dogovorićemo se kad se vidimo. Slikaj se na ogledalu sa sviju strana i pošalji i onda ćemo razgovarati“, rekao je posrednik u telefonskom razgovoru s novinarkom. 

Prema dokumentima bosanskohercegovačke SIPA-e, ljudi koji su evidentirani kao posrednici, među kojima je i novinarkin sagovornik, nisu radili samo za osobe s teritorija te države, već i s ljudima iz Hrvatske. Novinarka se nastavila da se dopisuje s posrednikom, a on je od nje tražio sliku kako bi vidio isplati li mu se truditi.

''Ja ću svoju uslugu naplatiti hotelom, a ti ćeš se srećno upisati u školu za polaganje i bićeš mi zahvalna. Kada rezervišem hotel, javim ti se", rekao je u prepisci novinarki, koja ga je zatim upitala može li prvo dobiti diplomu.

„Pa nije diploma na grani! Prvo ću ispuniti svoje pa ćeš ti svoje", odgovorio joj je posrednik.

Novinarka emisije Provjereno uspjela je da dođe i do čovjeka iz vazdušne luke Dubrovnik koji tvrdi da je dobro upoznat sa svim detaljima nabave diploma po koje su, tvrdi on, krajem 2017. u Bosni i Hercegovini kupovali neki od njegovih kolega.

„Proces je bio kranje jednostavan - pođeš, prvi put se upišeš, drugi put pođeš, odneseš pare, uzmeš diplomu, i to je to, ti si vatrogasac. Nikakvo se učenje nije spominjalo niti ikakvi predmeti, samo pare i to je to", prepričava tajni izvor.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Zoran Kesić - USA turneja

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...