10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Top Story

Podsjećanje na “rat” Klintonovih sa Gusinjanima: Kad je Šemso nadmudrio Bila

Moćna porodica Klinton uglavnom ne zna za poraze, a jedan od rijetkih nanio im je Gusinjanin Šemso Nino Selimaj. On je prije nekoliko godina dospio na naslovne strane mnogih američkih novina nakon što je odbio da s izloga restorana na Menhetnu ukloni fotografiju kćerke Bila i Hilari Klinton, s kojom se fotografisao prilikom njene posjete njegovom ugostiteljskom objektu

Dok Hilari Klinton prijeti da će na predsjedničkim izborima u SAD pobijediti i postati prva žena u istoriji na čelu najmoćnije države na svijetu, njeni protivnici iz Republikanske stranke smišljaju razne načine ne bi li joj stali na put.

Moćna porodica Klinton uglavnom ne zna za poraze, a jedan od rijetkih nanio im je Gusinjanin Šemso Nino Selimaj.

Naime, Selimaj je prije nekoliko godina dospio na naslovne strane mnogih američkih novina nakon što je odbio da s izloga svog restorana na Menhetnu ukloni fotografiju kćerke Bila i Hilari Klinton, s kojom se fotografisao prilikom njene posjete njegovom ugostiteljskom objektu.

Na spornoj fotografiji Čelzi Klinton stoji zagrljena i nasmijana sa Selimajem.

Selimaj je tada, u pismu koje je dobio od Daglasa Bonda, advokata bivšeg američkog predsjednika, zamoljen da skine fotografiju s izloga restorana zbog toga što je Čelzi “privatni građanin” i što od nje nije dobio dozvolu da javno izloži fotografiju na kojoj se nalazi.

Iako je ona večerala u vašem restoranu, to vam ne daje za pravo da izložite njenu fotografiju bez njenog odobrenja. Molimo vas da odmah uklonite tu fotografiju, ili bilo koju drugu na kojoj se nalazi gospođica Klinton. Imamo pravo da iskoristimo druge načine nama dostupne u slučaju da odbijete naš zahtjev. Molimo vas da razumijete i da nas pismeno obavijestite”, piše u pismu na kojem je i štambilj sa zlatnim pečatom bivšeg predsjednika, gdje je u zaglavlju naznačena kancelarija Vilijama Džefersona Klintona.

Međutim, i pored prijetnje da će morati da se brani pred sudom, poznati Gusinjanin odbio je da ispuni Klintonovu molbu. Da ga prijetnje nijesu uplašile pokazao je kada je u restoranu, uz fotografiju s Čelzi, prikačio i pismo koje je stiglo iz Klintonove kancelarije.

Gospođica Klinton je bila kod mene u restoranu i večerala sa svojim prijateljima. Fotografisala se sa mnom bez ikakvog protivljenja. U mojim restoranima su i moje fotografije sa Derikom Džeterem, Redžisom Filbinom, Rudolfom Đulijanijem, Denijem Gloverom, Marajom Keri… Ukoliko bih uklonio ovu s gospođicom Klinton, to bi ugrozilo smisao izlaganja ostalih fotografija. Uostalom, i vlasnici drugih restorana u Njujorku fotografišu se sa svojim poznatim gostima i redovno te fotografije izlažu u svojim restoranima pa ih niko ne tuži”, kazao je tada za Fokus Selimaj.

U suštini, prijetnje Klintonovih su tada Selimaju donijele ogroman publicitet i reklamu. Svi američki mediji su ovom slučaju posvetili ogromnu pažnju, a među našim ljudima ostaće zapamćena priča kako je Šemso nadmudrio Bila.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...