03232019sub
Last updatepet, 22 mar 2019 8pm

 

 

Top Story

Banjalučaninu dodijeljeno američko priznanje: Bosanac i njegova kompanija u Sent Luisu dobili svoj praznik

Gradonačelnik Sent Luisa Stive Stenger uručio plaketu za doprinos razvoju biznisa Adnanu Karabašu te 10. mart proglasio danom „E.J.A. Truckinga“

U oktobru 1998. pokrenuo je prvu bh. prijevozničku kompaniju u Americi koja danas ima 14 stalno zaposlenih te više od 75 vozača, 90 kamiona i 130 prikolica - Adnan Karabaš i gradonačelnik Sent Luisa Stive Stenger

Banjalučanin Adnan Karabaš uspješni je biznismen koji s porodicom živi i radi u Sent Luisu. Vlasnik je firme „E.J.A. Trucking“, danas jedne od najvećih autoprijevozničkih kompanija u tom dijelu Amerike, koja je 10. marta dobila veliko priznanje gradske uprave Sent Luisa.

Povodom 20. godišnjice njenog osnivanja, gradonačeknik Sent Luisa Stive Stenger uručio je plaketu za doprinos razvoju biznisa Karabašu te 10. mart proglasio danom „E.J.A. Truckinga“. 

Inače, Karabaš je rodom iz Banje Luke, a porodično je vezan uz Prijedor i Sanski Most.

U Sanskom Mostu je prije nekoliko godina uložio kapital u poljoprivrednu proizvodnju, gdje je kupio 18 hektara zemljišta te podigao najveću plantažu oraha u BiH sa oko 2.000 stabala.

Karabaš je u SAD stigao u aprilu 1995. te već naredne godine počeo voziti kamion. U oktobru 1998. pokrenuo je prvu bh. prijevozničku kompaniju u Americi koja danas ima 14 stalno zaposlenih te više od 75 vozača, 90 kamiona i 130 prikolica. Kompanija zapošljava većinom Bosance i Hercegovce, ali i Amerikance, Albance, Ruse.

Praznik kompanije „E.J.A. Trucking“ uveličao je i popularni pjevač Enes Begović, koji je se nalazi na turneji po SAD te je bio gost porodice Karabaš.

Izvor: Avaz

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

VIC NEDELJE

  Mujo i hodža      
  Mujo i hodža

  Došao Mujo kod hodže i kaže: - Fata me vara.

  Hodža: - Razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu, volim je.

  Hodža: - Onda se ne razvodi.

  Mujo: - Ali stalno mi je to na umu.

  Hodža: - Pa, razvedi se.

  Mujo: - Ne mogu zbog djece.

  Hodža: - Onda se nemoj razvesti.

  Mujo: - Ali ne mogu joj oprostiti.

  Read more...