10182019pet
Last updatepet, 18 okt 2019 4pm

Top Story

Din Pjetrović primljen u bolnicu “Liv”: Akcija za sakupljanje pomoći za liječenje uspješno realizovana

Nemam riječi kojim bih se mogao zahvaliti svima koji su mi pomogli na bilo koji način. Danas sam nakon urađenih prvih nalaza u bolnici veoma uzbuđen. Hvala svim dobrim ljudima koji su stali uz mene i koji su mi veliki oslonac u ovoj situaciji u kojoj sam se našao. Ovdje sam fino primljen, bolnica je zaista moderna, a pri bolnici rade i osobe koje govore naš jezik. Imam svu podršku i nadam se najboljem, kazao nam je Din

Danas je u turskoj bolnici “Liv” počelo liječenje Dina Pjetrovića, nepokretnog mladića iz Gusinja, koji je nesrećnim slučajem već tri godine prikovan za invalidska kolica. 

Kao što smo već pisali, Pjetroviću je doktor iz Turske, koji povremeno ordinira u klinici “Liv” u Podgorici, prije nekoliko mjeseci pružio nadu da postoji mogućnost da će prohodati nakon liječenja matičnim ćelijama, za šta je bilo potrebno 36.000 eura.

Odmah nakon pisanja Portala Revije Fokus, pokrenuta je akcija u SAD, a u pomoć Dinu su priskočili ljudi iz Gusinja i Plava. Novac je u rekordnom roku sakupljen.

"Nemam riječi kojim bih se mogao zahvaliti svima koji su mi pomogli na bilo koji način. Danas sam nakon urađenih prvih nalaza u bolnici veoma uzbuđen. Hvala svim dobrim ljudima koji su stali uz mene i koji su mi veliki oslonac u ovoj situaciji u kojoj sam se našao. Ovdje sam fino primljen, bolnica je zaista moderna, a pri bolnici rade i osobe koje govore naš jezik. Imam svu podršku i nadam se najboljem", kazao nam je Din.

Kako nam je ranije kazao Adem Dida, koordinator "Liv" bolnice za Balkan, ova bolnica je jedna od najboljih kada se radi o regenerativnoj medicini – liječenje matičnim ćelijama.

“Imamo najsavremeniju laboratoriju za izoliranje tih ćelija od pupka novorođenčadi i primjene u raznim indikacijama u najboljim mogućim uslovima. Odjeljenje regenerativne medicine je pod nadzorom prof. dr Erdal Karaöz'a, koji je veoma poznat zahvaljujući svom istraživanju u ovoj oblasti. On će se brinuti o Pjetroviću. Imamo pacijente sa sličnom dijagnozom koji su se uspješno oporavili liječenjem matičnim čelijama. Ipak, ne možemo samo na osnovu dijagnoze garantovati izliječenje, već je potrebno primijeniti dvije doze i ako se primijeti kliničko poboljšanje kod pacijenta, onda se nastavlja dalje”, kazao nam je Dida.

U toku narednog dana, naš portal će objaviti saopštenje Odbora za sakupljanje pomoći iz Njujorka, kao i imena donatora.

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

 • Najnovije

 • Najcitanije

Koncerti u Njujorku

 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...
Koncerti u Njujorku Rezervišite karte na vrijeme. Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 917-568-3496 & 646-261-3252. Ulaznice možete kupiti online kao i na našim...

VIC NEDELJE

  Otmica      
  Otmica

  Krenula grupa žena na proslavu 8. marta avionom za Miami. No, prije polijetanja u avion su ušli otmičari i oteli avion. Glavni otmičar je naredio:

  - "Skinite sav nakit sa sebe i predajte ga."

  - "Zar i ja sinko ?", upita jedna baba.

  - "Rekao sam sve", uzvrati on.

  - "Sad se sve skinite."

  - "Zar i ja sinko", ponovo će baba.

  - "Rekao sam sve!"

  - "Sad ćemo vas sve silovati."

  Read more...