04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Top Story

Nastavlja se ljubavna priča duga 16 godina: Klepetan došao svojoj Malenoj

"Put je dug, više od 13.000 kilometara, treba to preletjeti i izbjeći brojne zamke. Zadnjih godina kašnjenja su bila i po sedmicu-dvije, pa ga i nisam danas očekivao, ali je najvažnije da je sretno stigao, da je opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja. Niko srećniji od Malene i Klepetana, naravno i mene. Sreća i ljubav, nakon duge jeseni i zime, opet ‘stanuje’ u našem dvorištu”, govori Stjepan, sav srećan i pomalo zatečen iznenadnim Klepetanovim dolaskom

Foto: Printscreen/24sata.hr

U slavonskobrodskom prigradskom Brodskom Varošu nastavlja se, šesnaestu godinu zaredom, ljubavna priča i idila dviju planetarno poznatih roda, Malene i Klepetana. Klepetan je danas oko 10:30 sletio u gnijezdo na krovu dvorišne zgrade brodskovaroške škole, Malena ga je dočekala raširenih krila i veselim klepetanjem, piše portal 24sata.hr.

“Očekivao sam ga kroz koji dan, ali eto stigao je. Svi smo sretni, i Malena i ja, brojni prijatelji i znanci su me već zvali i pitali je li Klepetan stigao. Vjerovao sam da će se to dogoditi ovih dana, pa me je ovo malo i iznenadilo, ali ugodno”, kazao je za 24sata penzionisani školski domar Stjepan Vokić, koji o Malenoj i Klepetanu i njihovim potomcima nesebično, od svoje skromne penzije i uz pomoć dobrih ljudi, brine punih 16 godina.

“Istina, Klepetan kasni nekih tri-četiri dana nego u godinama dok je bio mlađi. Put je dug, više od 13.000 kilometara, treba to preletjeti i izbjeći brojne zamke. Zadnjih godina kašnjenja su bila i po sedmicu-dvije, pa ga i nisam danas očekivao, ali je najvažnije da je sretno stigao, da je opet tu i da se ova prelijepa priča nastavlja. Niko srećniji od Malene i Klepetana, naravno i mene. Sreća i ljubav, nakon duge jeseni i zime, opet ‘stanuje’ u našem dvorištu”, govori Stjepan, sav srećan i pomalo zatečen iznenadnim Klepetanovim dolaskom.

Do sada su Klepetan i Malena, uz Stjepanovu svesrdnu pomoć, odgojili čak 54 ptića, što je pravi raritet i svjetskih razmjera kada je o rodama i njihovim potomcima riječ.

“Sada valja meni na posao, trebaće skoro svakog -dana na kanale i ribnjake po ribu, hrane će trebati više kada mlade rode kroz mjesec – dva dođu na svijet. Zato se nadam pomoći dobrih ljudi. Opet će u gnijezdu Klepetana i Malene biti novih potomaka i svakodnevnog veselog klepetanja”, govori Vokić.

Na posao se, iako gladan i umoran od dugog puta, odmah dao i Klepetan i po okolnoj livadi počeo da skuplja grane i popravlja gnijezdo Malenoj da bi i novoj generaciji malih roda ptića bilo ugodno i sigurno.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE