04242018uto
Last updatepon, 23 apr 2018 5pm

 

Top Story

Iljir u Debru i Ohridu zaposlio 297 ljudi: Amerikanci naručuju pice preko kol centra u Makedoniji

MIA navodi da je riječ o investiciji Debarca Iljira Selje, koji više od dvije decenije živi i radi u SAD, a od gradonačelnika Debra Ruždija Ljate dobio je posebnu plaketu za doprinos smanjenju nezaposlenosti, posebno među mladima

Foto: Facebook

Na desetine hiljada picerija u dvije hiljade gradova u SAD dobija porudžbine putem kol centra u Makedoniji. Trista zaposlenih u firmi „Slajs“, lociranih u Debru i Ohridu, svakodnevno putem telefona komunicira sa deset do dvadeset hiljada američkih korisnika.

Foto: Digitalspoiler.com

MIA navodi da je riječ o investiciji Debarca Iljira Selje, koji više od dvije decenije živi i radi u SAD, a od gradonačelnika Debra Ruždija Ljate dobio je posebnu plaketu za doprinos smanjenju nezaposlenosti, posebno među mladima, prenosi Tanjug.

"My family’s been in the pizza business for three generations. Their passion for the art of pizzamaking and the struggles they face running their business is what inspired me to start Slice. We’re here to help local pizzerias fight back against the big chains making subbar pies and the large online ordering companies who are hurting small shops.

We see eye-to-eye with pizzeria owners, which is why we provide digital solutions at the lowest cost possible. Meanwhile, other online ordering apps take huge percentages of each order (up to 30%!) which causes major profit losses. When you order on Slice, you put more money in owners’ pockets, which goes towards everything from higher quality ingredients to helping them send their kids to college. Thanks for supporting local pizza with us."

Ilir Sela, CEO and Founder

Seljina firma u Debru ima 147, a u Ohridu 150 zaposlenih, a najavljuje i novih stotinu radnih mjesta. Objašnjava da putem platforme ove firme korisnici u SAD putem interneta naručuju pice i od zaposlenih u Makedoniji imaju 24-časovnu podršku, prenose „Vijesti“.

 

Vlasnik firme navodi da je prosječna starost zaposlenih između 24 i 28 godina i da je riječ o osobama svih nacionalnosti koje žive u dvije opštine gdje se kol centar nalazi.

  • Najnovije

  • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko će biti novi predsjednik Crne Gore?

Marko Milačić - 8.1%
Mladen Bojanić - 14.9%
Hazbija Kalač - 4.1%
Vasilije Miličković - 1.4%
Dobrilo Dedeić - 2.7%
Draginja Vuksanović - 17.6%
Milo Đukanović - 44.6%

Ukupno glasova: 74
Glasanje u ovoj anketi je zavrseno u: april 16, 2018

Video dana

VIC NEDELJE