02242018sub
Last updatesub, 24 feb 2018 9pm

 

Top Story

Novopazarka Atifa Ljajić rodila ćerku u 60. godini, nakon izlaska iz bolnice muž je napustio (VIDEO)

"Najsrećniji dan bio je 21. jun, kad sam je uzela", kaže porodilja Atifa Ljajić. Muž je bio uz nju sve vrijeme liječenja. Međutim, nakon osam godina braka sa Atifom i rođenja djeteta, i on je najavio odlazak. Ne želi, kaže, da Alini da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac

Foto: Printscreen

Novopazarka Atifa Ljajić rodila je u 60. godini zdravu djevojčicu.

Ona je u Srbiji druga po starosti porodilja.

Majka i beba su sinoć bolničkim kolima doputovale u rodni grad, a ekipa RTS-a posjetila je tu hrabru ženu, koja živi skromno u podstanarskoj sobi.

Nakon više pokušaja da postane majka putem vantelesne oplodnje, uz devetomjesečni nadzor ljekara Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, Atifa je presrećna što je makar i u 60. godini dočekala da uzme u naručje svoje dijete. Godine i zdravstveni problemi, kaže, neće je omesti da ćerki Alini pruži najbolje što može.  

"Super su me pazili što se tiče profesora, profesorke, svi su me super pazili. U utorak je bio carski rez, a u srijedu su mi je donijeli. Najsrećniji dan bio je 21. jun, kad sam je uzela", kaže porodilja Atifa Ljajić.

Atifa je, javlja RTS, provela radni vijek u Tekstilnom kombinatu "Raška", koji je propao, a ona se našla na Zavodu za tržište rada. Živi u podstanarskoj sobi u Novom Pazaru sa osam godina starijim mužem Šerifom Nokićem, kome je ovo drugi brak.

Muž je bio uz nju sve vrijeme liječenja. Međutim, nakon osam godina braka sa Atifom i rođenja djeteta, i on je najavio odlazak. Ne želi, kaže, da Alini da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac. Na pitanje novinara da li će pomagati u odgoju djeteta, kaže da ne bi mnogo pričao.

"Ona je srećna i ona je svoje završila", kaže Nokić. 

Za sada ovoj hrabroj ženi u prvim danima u odgajanju bebe pomažu dvije patronažne sestre iz novopazarskog Doma zdravlja, Marijana Milenković i Ana Nikolić, a kada one završe posjetu Atifa ostaje bez podrške.

Šerif nije htio ispred kamere da otkrije zašto ih napušta. Rekao nam je da ima četvoro djece iz prvog braka, da je na vantjelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme.

Atifa je, inače, sestra od strica ministra Rasima Ljajića.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

ANKETA

Ko od potencijalnih kandidata ima najveće šanse da postane predsjednik Crne Gore?

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...