09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Top Story

Ovo niste znali o filmu “Ko to tamo peva”: Bata je na snimanju zamalo umro, a život mu je spasio legendarni glumac

Od silnog napora, gaženja kroz mulj do koljena, Bati je pozlilo. Malo odijelo ga je gušilo, ali u prvi mah filmska ekipa nije primijetila ništa čudno...

Priča o navodnoj netrpeljivosti dva barda srpskog glumišta, Pavla Vuisića i Danila Bate Stojkovića, često je prepričavana. Mišljenja o tome ima li u njoj istine podijeljena su, ali svakako je bila riječ o intenzivnom i komplikovanom odnosu dvojice velikih glumaca i kolega.

Sa jedne strane, Paja je i te kako umio da "zagorča" život Bati (o nevjerovatnoj smicalici koju mu je priredio tokom snimanja filma “Maratonci trče počasni krug" možete pročitati OVDJE). Sa druge, Pavle se i više nego jednom pokazao kao iskreni prijatelj svog nešto mlađeg kolege.

Jedna od najnevjerovatnih priča u srpskoj kinematografiji i dobar pokazatelj odnosa između ovih velikana dogodila se za vrijeme snimanja kultnog filma "Ko to tamo peva", a njenu istinitost u jednom intervjuu je portvdila i Batina supruga Olga. Sticajem okolnosti, Paja je tada spasao život Bati!

Sigurno se sjećate scene u kojoj se Batin lik, nakon što su ga već proglasili mrtvim, pojavljuje plivajući u rijeci. Kadar je sniman u mutnoj i ledenoj Tisi i bezbroj puta je ponavljan, tako da se Bata propisno smrzao.

Plan je bio sljedeći - on je trebalo da otpliva do sredine rijeke i da ga onda kamerman snima kako pliva nazad. To je ono što su gledaoci i vidjeli u filmu.

Ono što nije prikazano bila je činjenica da se Bata zamalo udavio! Naime, pošto je bilo hladno, pronašli su mu gornji dio ronilačkog odijela koje je trebalo da nosi ispod odjeće. Kako je Bata bio krupan, gumeno odijelo je jedva od nekud iskopano, a on se jedva uvukao u njega.

Od silnog napora, gaženja kroz mulj do koljena, Bati je pozlilo. Malo odijelo ga je gušilo, ali u prvi mah filmska ekipa nije primijetila ništa čudno.

Jedino je Pavle, vrsni poznavalac rijeke i čovjek koji je dobar dio života proveo kraj vode, shvatio u kakvoj opasnosti se Bata nalazi. Uskočio je u vodu, izvadio nož i presjekao to gumeno odijelo kako bi Bata došao do vazduha. Glumac je već bio skroz poplavio.

Izvor: Dnevno.rs

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...