09192017uto
Last updateuto, 19 sep 2017 2pm

fast2top

 

Top Story

Crnogorski policajac zna Kur'an napamet: Oduševio Muftiju, a zatim odbio da primi automobil na poklon (VIDEO)

Šćekić je u policijskim krugovima poznat i kao policajac koji za vrijeme svog 15-godišnjeg rada nije napisao niti jednu kaznu

Crnogorski policajac Milan Milo Šćekić radi u osiguranju zgrade Osnovnog suda u Kolašinu, a pažnju je privukao zbog toga što je pročitao više od 3.000 knjiga, neke i više puta.

Kako prenosi "Avaz", u intervjuu za crnogorske medije 33-godišnji Milan Šćekić je otkrio kako iščitavajući knjige iz područja psihologije, sociologije, teologije kao i književna djela, uči kako na drugačiji način gledati na svakodnevicu. Šćekić je u policijskim krugovima poznat i kao policajac koji za vrijeme svog 15-godišnjeg rada nije napisao niti jednu kaznu.

“Napisao sam samo jednu, ali mi je toliko bilo žao toga čovjeka, da sam otišao i sam je platio”, kazao je Šćekić te dodao da kada uhvati nekog u prekršaju pokuša mu s pedagoškog pristupa objasniti okolnosti te na taj način djelovati na ljude da više nikada ne počine slično djelo.

Za vrijeme osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, Milo je nekoliko puta bio nagrađivan nagradama za najbolje učenike, a za poziv policajca se odlučio kako bi pomagao ljudima.

Prilikom gostovanja kod Darka Šukovića na Atlas televiziji, Šćekić je pokazao i zavidno poznavanje Kur'ana. Rekao je da časni Kur'an zna bukvalno napamet.

Pogledajte kako Milo Šćekić citira ajete iz Kur'ana, ali i šta govori o svom susretu sa tadašnjim glavnim muftijom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

 • Najnovije

 • Najcitanije

Video dana

Currency ConverterVIC NEDELJE

  Kako doživjeti stotu      
  Kako doživjeti stotu

  Jedna žena traži nešto po dnevnom boravku. Nakon pola sata, vidljivo nervozna, obraća se svom suprugu koji čita novine:

  - Dragi, da li si vidio moju knjigu?

  - Koji je naslov?

  - "Kako doživjeti stotu"

  - Ah da, sada se sjećam. Jučer sam je bacio u smeće.

  - Ali zašto?

  Read more...