03172018sub
Last updatepet, 16 mar 2018 9pm

 

Životna priča Stane Mrvošević, majke sa tri srca: Uz sina Željka odgojila još dvojicu dječaka

„Zamolili su me da Miloja pričuvam nekoliko dana dok se žena, kod koje je bio smješten, ne oporavi i izađe iz bolnice. To nekoliko dana potrajalo je skoro mjesec. Kada su socijalni radnici došli za njega u kući je nastao plač. Njih trojica zagrljeni počeli su da plaču i mole da ih ne razdvajamo. Tada je Branko kazao: ‘Ti si odlučila za Nenada, ja ću za Miloja. Iz ove kuće neće nigdje. Kada ima za njih dvojicu, biće i za trećeg’. I tako dobismo još jednog sina“, priča teta Stana

Stana Mrvošević (Foto: "Vijesti")

“Neću više da budem sam, hoću da imam druga”, molio je roditelje Nikšićanin Željko Mrvošević koji je tada imao nepunih sedam godina.

Bilo je to u ljeto 1970. kada je u nikšićko naselje Humci stigla grupa socijalnih radnika sa nekoliko mališana bez roditeljskog staranja koje je trebalo smjestiti u hraniteljske porodice. Među golobradim dječacima bio je i jedan Nenad, nekoliko mjeseci mlađi od Željka. Njega je Mrvošević izabrao za druga, kasnije brata. Ili je to “biranje” bilo uzajamno. Tek, Stana i Branko Mrvošević morali su da odluče.

“Zbog zdravstvenih problema koje sam imala nijesmo mogli više da imamo djece. Zbunjeni Željkovom idejom, ali i upornošću, pitali smo se šta da radimo. Branko je odluku prepustio meni. Željkova sreća, naša ljubav prema djeci i dječak koji je tražio toplinu doma, bili su više nego dovoljni razlozi da odlučimo da Nenad postane član naše porodice”, prisjeća se teta Stana tog ljeta kada je njihova porodica postala bogatija za još jednog člana.

Ni ona ni, sada pokojni, Branko nijesu ni slutili da će njihova porodica nastaviti da se širi. Dva mjeseca kasnije socijalni radnici su im doveli i šestogodišnjeg Miloja. Ali, samo na nekoliko dana.

„Zamolili su me da Miloja pričuvam nekoliko dana dok se žena, kod koje je bio smješten, ne oporavi i izađe iz bolnice. To nekoliko dana potrajalo je skoro mjesec. Kada su socijalni radnici došli za njega u kući je nastao plač. Njih trojica zagrljeni počeli su da plaču i mole da ih ne razdvajamo. Tada je Branko kazao: ‘Ti si odlučila za Nenada, ja ću za Miloja. Iz ove kuće neće nigdje. Kada ima za njih dvojicu, biće i za trećeg’. I tako dobismo još jednog sina“, priča teta Stana koja je na Božić „ušla u 80. godinu“, pišu “Vijesti”.

Nije još, kaže, bilo teško da ih podiže. Sva trojica su bila dobra djeca, a ako bi se desilo da ponekad vikne na njih, Branko bi odmah stao u njihovu odbranu.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.


Heroina iz Nikšića: Tatjana Vukićević donirala bubreg 25-godišnjem komšiji (VIDEO)

"Pomislila sam šta bi se desilo da sam ja u toj situaciji, kako bih se osjećala da mi neko ne pruži tu ruku pomoći, da ne bude uz mene. I nekako me to povuklo da probam, bila sam ubijeđena da sam ja ta i da baš ja to mogu", kazala je Vukićević. Na svjetski priznatoj klinici Adžibadem u Istanbulu ljekari su procijenili da se radi o idealnoj transplantaciji

Pogledajte Al Džazirin dokumentarni film “Milo” – priču o policajcu koji napamet zna Kur’an i Sveto pismo

Kur’an časni i Dante Aligijeri, Sveto pismo i Fjodor Mihajlovič Dostojevski, ezan i Tesla, Istanbul i Njegoš, psihologija Karla Gustava Junga, literarno savršenstvo Tomasa Mana i Getea, hrišćanstvo, islam, judaizam i budizam, religija uopšte, ezoterija, metafizika i filozofija – sve su to njegova interesovanja

Sjaj i bijeda beranskih kupleraja

Dva velika, legalna, i prije Drugog svjetskog rata među imućnijim Berancima veoma popularna, nalazila su se na današnjem Njegoševom trgu, preko puta kuće i pekare Markovića, svega desetak metara udaljeni jedan od drugog, a treći, ilegalni, popularan među mušterijama sa plitkim džepom i potrebom za dubokom diskrecijom, bio je smješten u maloj šindrači po sredini uličice na ulazu u današnju Zelenu pijacu iz pravca Begluka, iza koje se i danas nalazi kuća Milete Šćekića

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

No result.

Video dana

VIC NEDELJE

  Kineski slikar      
  Kineski slikar

  Kaže snaha svekri:

  -Vi se baš dobro držite, trebali bi ste otići kod nekog kineskog slikara da vas naslika.

  -Baš ti hvala, a što baš kod kineskog?

  Read more...