08072020pet
Last updatečet, 06 avg 2020 10pm

Sport

Legendarni trener Bogdan Tanjević: Organizacija Evrolige smiješna, u NBA se ponašaju kao da su vanzemaljci

Real Madrid je kao evropski šampion iz 2018. godine prijavio gubitak od 29,5 miliona eura… Potrošili su 45, a zaradili 15 miliona. Barselona je prijavila gubitak od 37 miliona… Prema kapitalističkim pravilima ili današnjoj tržišnoj ekonomiji, svaka profesionalna organizacija koja nije solventna treba da proglasi bankrot. Dakle, gospodo, vi niste NBA, daleko ste od te lige… Evroliga? Kada je na svom maksimumu, u Španiji, ima oko 3 miliona gledalaca. U Italiji 250.000. Ako nijeste prenošeni na TV ne postoje garancije da možete da privučete veliki novac od sponzora i televizijskih prava, koji se broji u milijardama u SAD. U Evroligi, oni se ponašaju kao da je to perfektan biznis i ne poštuju nikakve principe sporta. Od početka to nije fer, neki timovi su tu zbog rezultata, a neki zbog ugovora. Sve to je smiješno i ne potpada pod zakone logike”, rekao je Tanjević

Bogdan Tanjević (Foto: Printscreen/FACE TV)

Legendarni trener Bogdan Tanjević izrazito je nezadovoljan organizacijom Evrolige.

Tanjević smatra da je stanje u evropskoj košarci očajno i da Evroliga nije ništa uradila da bude bolje.

On je bio vrlo oštar u intervjuu za Sportski žurnal.

“Real Madrid je kao evropski šampion iz 2018. godine prijavio gubitak od 29,5 miliona eura… Potrošili su 45, a zaradili 15 miliona. Barselona je prijavila gubitak od 37 miliona… Prema kapitalističkim pravilima ili današnjoj tržišnoj ekonomiji, svaka profesionalna organizacija koja nije solventna treba da proglasi bankrot. Dakle, gospodo, vi niste NBA, daleko ste od te lige… Evroliga? Kada je na svom maksimumu, u Španiji, ima oko 3 miliona gledalaca. U Italiji 250.000. Ako nijeste prenošeni na TV ne postoje garancije da možete da privučete veliki novac od sponzora i televizijskih prava, koji se broji u milijardama u SAD. U Evroligi, oni se ponašaju kao da je to perfektan biznis i ne poštuju nikakve principe sporta. Od početka to nije fer, neki timovi su tu zbog rezultata, a neki zbog ugovora. Sve to je smiješno i ne potpada pod zakone logike”, rekao je Tanjević koji je pričao i o načinu funkcionisanja NBA lige, prenosi cdm.me.

“Oni uzimaju naše najbolje talente, već sa 18 godina. Mi smo ih kreirali, na našim terenima, sa našim trenerima, sa savezima koji su ulagali novac. Sve što oni kažu je: ‘Hej, sviđa mi se tvoja žena, ja ću da je oženim. Tako se ponaša NBA, kao da su vanzemaljci, a nijesu. Oni su samo dobri u sportskom biznisu i ništa više. Evroliga? To je neuspješna poslovna ideja…”, zaključio je Tanjević.

  • Najnovije

  • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

BISERI

VIC NEDELJE