11222019pet
Last updatečet, 21 nov 2019 11pm

Sport

Ovo je najveći orao na svijetu, a njegov izgled je prestravio mnoge: Izgleda kao čovjek u odijelu ptice (VIDEO)

"Ne znam kako bih podnio susret s ovom pticom", jedan je od komentara na društvenim mrežama

Foto: Twitter/TaniDa/Real

"To je ogromna ptica", uglavnom je reakcija ljudi kad vide fotografije orla harpije, najveće i najmoćnije ptice grabljivice koja živi u Severnoj i Južnoj Americi.

Osim svojom veličinom, orao harpija pažnju privlači i svojim neobičnim izgledom.

Foto: Twitter/Weird Facts

"Izgleda kao da se neki čovjek maskirao u odijelo ptice", pišu pojedini korisnici Twittera, iznenađeni opakim izgledom ove veličanstvene ptice.

Fotografije ogromnog orla na Reditu su imale više od 90.000 pregleda za samo nekoliko sati od objave, što dovoljno govori o tome koliko je ova ptica zaintrigirala ljude na internetu.

Foto: Printscreen/Nacionalna Geografija

"Ne znam kako bih podnio susret s ovom pticom", jedan je od komentara.

"Siguran sam da su mnogi mitovi nastali zbog ove ptice", napisao je jedan od korisnika.

 

Foto: Printscreen/Nacionalna Geografija

Orlovi harpije su najveći orlovi na svijetu. Raspon krila, piše Index.hr, može da dosegne i više od dva metra. Uprkos tome što izgledaju mnogo veće i snažnije, težina im uglavnom varira od tri do devet kilograma. Kandže im mogu biti veličine ljudske šake, a među njihovim plenom su i majmuni, pa ih ponegdje zovu "orlovi majmunožderi".

 • Najnovije

 • Najcitanije

SPECIJALNO IZDANJE


 

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...