11152019pet
Last updatepet, 15 nov 2019 4pm

Sport

BogdanTanjević primljen u Kuću slavnih

Pored njega u Kuću slavnih primljeni su Žanet Arčain (Brazil), Atanas Golomev (Bugarska), Alonzo Morning (SAD), Fabrisio Oberto (Argentina), Hoze Pikulin Ortiz (Portoriko), Mohsen Medhat Varda (Egipat) i Jirži Zidek (Češka)

Bogdan Tanjević (Foto: Printscreen/Face.ba)

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević primljen je u Kuću slavnih Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

Tanjević je tako postao prvi Crnogorac s ovim priznanjem. Svečana ceremonija je održana danas u Pekingu, pred početak Mundobakseta.

Pored njega u Kuću slavnih primljeni su Žanet Arčain (Brazil), Atanas Golomev (Bugarska), Alonzo Morning (SAD), Fabrisio Oberto (Argentina), Hoze Pikulin Ortiz (Portoriko), Mohsen Medhat Varda (Egipat) i Jirži Zidek (Češka).

Posthumno u Kuću slavnih primljena je i Poljakinja Margo Didek.

Osim Tanjevića, za ostvareno u trenerskom poslu ovu počast su dobili i Natalika Hejkova (Slovačka) i posthumno Mu Žujon (Kina), prenosi Portal Analitika.

Tanjević je trenersku karijeru počeo 1971. godine u Bosni, a vodio je Juventus, Trst, Olimpiju Milano, Limož, Budućnost, Asvel, Vitrtus i Fenerbahče.

Kao selektor je s klupe vodio bivšu Jugoslaviju, Italiju, Tursku i Crnu Goru.

Najveće trenerske uspehe popularni Boša je napravio s Bosnom (titula prvaka Evrope) i Italijom (titula prvaka Evrope), a osvajao je još titule u Italiji, Turskoj, Jugoslaviji i Francuskoj.

Reprezentaciju Turske vodio je do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. S Jugoslavijom je najveći uspjeh ostvario na Evropskom prvenstvu 1981. godine kada je osvojeno srebro.

 • Najnovije

 • Najcitanije

OBAVJEŠTENJA O SMRTI, POMENI I SJEĆANJA NA NAJMILIJE

Video dana

Mali oglasi

Previous Next
Oglasi i obavještenja Neka Vaš oglas ili obavještenje vide hiljade naših čitalaca širom svijeta! Mi smo tu da Vam pomognemo da u najkraćem mogućem roku oglas o prodaji ili...
E&M Electrical kompaniji u Njujorku potrebni radnici Ukoliko ste odgovorni, želite da napredujete u karijeri i radite sa iskusnim električarima, naša kompanija je pravo mjesto za vas. Zainteresovani se mogu javiti na e-mail Ova...

BISERI

VIC NEDELJE

  Policajci i vatrogasci      
  Policajci i vatrogasci

  Vozi se grupa policajaca i grupa vatrogasaca u autobusu na sprat. Vatrogasci su u donjem dijelu autobusa a policajci u gornjem. Pritom, vatrogasci se vesele, pjevaju, a policajci svi uplašeni, preblijedjeli, drže se jedan za drugoga.

  Popne se gore jedan vatrogasac i pita ih:

  Read more...